Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικές προκλήσεις μπροστά στον Κατρούγκαλο: Ο Τσαβούσογλου μίλησε για “τουρκική μειονότητα” και ευχαρίστησε για τις προδοτικές δηλώσεις

Τουρκικές προκλήσεις μπροστά στον Κατρούγκαλο: Ο Τσαβούσογλου μίλησε για “τουρκική μειονότητα” και ευχαρίστησε για τις προδοτικές δηλώσεις

Συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών είχε ο Κατρούγκαλος με τον Τσαβούσογλου την επαύριο των αισχρών και προδοτικών δηλώσεων του πρώτου ότι “η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου”.

Θα περίμενε κανείς πως οι τούρκοι, έχοντας ήδη αποκομίσει οφέλη από τον Κατρούγκαλο θα έμεναν μετριοπαθείς στις απαιτήσεις τους, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ενώπιον του ΥΠΕΞ της χώρας ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα», χωρίς να λάβει καμία απολύτως απάντηση από τον Κατρούγκαλο.

Η μη απάντηση του Κατρούγκαλου ήταν ένα σαφές δείγμα του πιο σάπιου ραγιαδισμού, αφού ήρθε μετά τις ένθερμες ευχαριστίες για τις προδοτικές δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου είπε: «Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο μεν Κατρούγκαλος έκανε τεμενάδες για επανέναρξη των συνομιλιών με απώτερο σκοπό βεβαίως μια «Συμφωνία των Πρεσπών» με την τουρκία, όμως ο Τσαβούσογλου, επιμένοντας στις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις για πλήρη τουρκοποίηση της νήσου, δήλωσε: «Δεν είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε συνομιλίες μόνο για να ξεκινήσουμε συνομιλίες αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα με μια λύση που θα μπορούν να αποδεχτούν οι δύο πλευρές».

Κατόπιν όλων αυτών των προκλήσεων ο ραγιάς Κατρούγκαλος είπε πως «είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα» συμπληρώνοντας πως «είμαστε ανοιχτοί στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ, του τουρκικού λαού και της Ελλάδας να έχει μια ευρωπαϊκή Τουρκία στα ανατολικά σύνορα».

Τόσο ραγιάδες…

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikes-proklhseis-mprosta-ston-katrougkalo-o-tsabousoglou-eipe-gia-tourk#ixzz5ios7gFSU

Exit mobile version