Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα πρόκληση από τον τούρκο υπουργό αμύνης: Το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος μας ανήκουν!

Νέα πρόκληση από τον τούρκο υπουργό αμύνης: Το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος μας ανήκουν!

Την ώρα που οι εγχώριοι πολιτικάντηδες, «δεξιοί» κι αριστεροί, διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει τους καλύτερους τεμενάδες στους τούρκους, οι τούρκοι δεν χαμπαριάζουν από κολακείες και εντείνουν την επιθετικότητά τους.

Έτσι, σε ομιλία του ο τούρκος υπουργός αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, είπε:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Η ομιλία του αυτή έγινε την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ο Ακάρ ήξερε πως ο Κατρούγκαλος είχε ήδη δώσει στους τούρκους την συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Μάλιστα, οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις αυτές του Ακάρ ήρθανε συνοδεία απειλών πολέμου, αφού σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «έχουμε πάρει κάθε μέτρο που περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το παίρνουμε στο πλαίσιο της αντίληψης “αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι”».

Εμείς επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά τα λόγια του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, τα οποία αποδεικνύονται στην πράξη η μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση της τουρκικής επιθετικότητας:

«Θα πρέπει να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, είτε αυτό αφορά την Κύπρο, είτε αφορά τα Ίμια.

Δυστυχώς, οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα από την πολιτική των κανονιοφόρων. Αυτό σημαίνει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μόνο τότε θα μπορέσουμε διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhsh-apo-ton-tourko-upourgo-amunhs-to-aigaio-h-anatolikh-mesogeios#ixzz5iuf9pjnv

Exit mobile version