Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αύξηση κατά 10,48% των εγγεγραμμένων ανέργων παρά την «έξοδο από τα Μνημόνια»…

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θολώσει τα νερά (και) στα εργασιακά ζητήματα, η αλήθεια είναι ότι συνεχίζει… επάξια το έργο των προηγούμενων μνημονιακών προκατόχων της στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και της ανέχειας, καθώς αύξηση 10,48% παρουσίασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο 2019.

Από την ανάλυση των στοιχείων διαφαίνεται ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη δεν οφείλεται στην αναπροσαρμογή του κατώτατου, αλλά στην ένταξη εργαζομένων στην «λίστα των ανέργων» του Οργανισμού, οι οποίοι απολύθηκαν τον Ιανουάριο και στην ευρύτερη «μελανή» εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΑΕΔ, από 1.081.060 εγγεγραμμένους ανέργους (αναζητούντες και μη εργασία) τον Φεβρουάριο του 2018, τον αντίστοιχο μήνα του τρέχοντος έτους έφτασαν στα 1.109.385 άτομα. Παράλληλη αύξηση (5,64%) παρουσίασαν οι αναζητούντες εργασία άνεργοι, οι οποίοι από τα 898.682 άτομα πέρυσι τον Φεβρουάριο, ανήλθαν στα 949.385 άτομα.

Τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι «παραγωγικές ηλικίες». Στις ηλικιακές ομάδες από 30 έως 54 ετών συγκεντρώνεται το 61,4% του συνόλου των εγγραμμένων ανέργων.

Η περιβόητη «έξοδος από τα Μνημόνια» δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια λεκτικής υπεκφυγής των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ από την σκληρή, για την Πατρίδα και τον Λαό, πραγματικότητα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια να εξυπηρετήσει τα στενά συντηρητικά κομματικά συμφέροντά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aujhsh-kata-1048-twn-eggegrammenwn-anergwn-para-thn-ejodo-apo-ta-mnhmonia#ixzz5izl2d0iA

Exit mobile version