Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τεκμήριο αθωότητος

Τεκμήριο αθωότητος

Άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός”. Διαβάστε το νέο άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός” που κυκλοφορεί

Ακούω πολλούς να διαμαρτύρονται εκνευρισμένα για την αδικία που εφαρμόζει το πολιτικό σύστημα, να μην αποδέχεται (στην πράξη) το τεκμήριο αθωότητος για τους δοκιμαζόμενους συναγωνιστές μας που βρίσκονται υπόδικοι στην περιβόητη «Δίκη της Χρυσής Αυγής». Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση.

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι ζεις σε μια κοινωνία όπου οι θεσμοί που θα έπρεπε να είναι τυφλοί, τελικά είναι αλλήθωροι και κοιτούν πονηρά, προς την μεριά εκείνων που τους… θωπεύουν.

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι, οι αρχές της ισονομίας, της πολιτικής ελευθερίας, της ελευθερίας της γνώμης, το οικοδόμημα της «δημοκρατίας» δηλαδή είναι τελικά ένα κούφιο ξόανο. Ένα πολύχρωμο τοτέμ, τοποθετημένο στρατηγικά, στην «πλατεία του χωριού».

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι κι εσύ ο ίδιος, με τις λάθος επιλογές σου, με την αδιαφορία σου, με την πολιτική τεμπελιά σου, έχεις συμβάλλει στην δημιουργία αυτής της αλλήθωρης κοινωνίας.

Κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να αμφισβητήσουμε από έφηβοι αυτό το σαθρό οικοδόμημα, αλλά για εκείνους που σήμερα βλέπουν την αλήθεια για πρώτη φορά, είναι μια μετωπική σύγκρουση σε ένα τοίχο.

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση των ανθρώπων που επειδή υποστηρίζουν τον Εθνικισμό τους κατηγορούν για δολοφόνους και ρατσιστές. Δεν μου κάνει όμως εντύπωση η τακτική αυτή του συστήματος.

Το λάθος είναι δικό μας κι όχι δικό τους. Εμείς ζητάμε σεβασμό στους νόμους και στις αρχές ηθικής, από λάθος ανθρώπους. Ας σκεφθούμε λίγο, ποιοι αρνούνται το τεκμήριο της αθωότητος.

Είναι εκείνοι που έχουν περάσει την ζωή τους σαν κομματικά στελέχη. Μια ζωή τεμπελιάς και κούφιων λόγων. Ακόμη και κάποιοι που έχουν εργαστεί, ακόμη κι εκείνοι, περνούν την ζωή τους, να στηρίζουν και να γλύφουν τους πρώτους.

Όλοι όσοι στηρίζουν το σάπιο μεταπολιτευτικό κομματικό οικοδόμημα, είναι δυνητικά ένοχοι για τα επαναλαμβανόμενα οικονομικά σκάνδαλα, δηλαδή κλέφτες της περιουσίας του Λαού. Έχουν ευθύνη (τουλάχιστον την πολιτική) για μίζες, διαφθορά, δωροδοκίες, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, για παράνομες προσλήψεις, αλλά και για απιστία απέναντι στο κράτος σε θέματα Παιδείας, σε υποθέσεις Εθνικής Ασφαλείας, σε ζητήματα Υγείας.

Ακούσια κάποιοι ή εκούσια άλλοι έθεσαν τον εαυτό τους, εντός συμμοριών. Κόκκινων, μπλε, πράσινων, ή πολύχρωμων, δεν έχει σημασία. Ενός καρτέλ συμμοριών, που διασπαθίζει την δημόσια περιουσία, υποκύπτει σε ξένα συμφέροντα και σβήνει με την γομολάστιχα της αναισθησίας, το μέλλον όλων μας.

Αυτοί είναι κι ας μην μιλάνε για δικαιοσύνη και ανθρωπισμό, ξεχειλωμένοι και λιγούρηδες είναι, τελεία και παύλα. Να τα πουλάνε αλλού αυτά. Ζητάμε λοιπόν σεβασμό της δικαιοσύνης και της ηθικής από ποιους;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tekmhrio-athwothtos#ixzz5j5VBZ86o

Exit mobile version