Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόκληση Ερντογάν: Μετά τις εκλογές θα κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί!

Πρόκληση Ερντογάν: Μετά τις εκλογές θα κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί!

Σε μία ιταμή πρόκληση προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, παραμονή 25ης Μαρτίου. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από την τουρκική τηλεόραση είπε:

«Γιατί όχι. Μπορεί να γίνει άνετα. Μάλιστα, μπορούμε να το δούμε σοβαρά αλλάζοντας τον τίτλο του από “μουσείο” σε “Τέμενος Αγίας Σοφίας”. Όπως οι τουρίστες εισέρχονται χωρίς πληρωμή στο τέμενος Σουλταναχμέτ, όπως και στο Σουλεϊνάνιγιε ή το τέμενος Φατίχ. Θα το βγάλουμε από το καθεστώς μουσείου.»

Απέναντι σε αυτή την τουρκική πρόκληση, η κυβέρνηση Σύριζα αναμένεται να ανακοινώσει νέα… Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ίσως να κάνουν και μερικές ακόμα δηλώσεις που θα βολεύουν τα τουρκικά επιχειρήματα για την ΑΟΖ.

Εννοείται ότι αν η Ελλάδα ήταν ένα σοβαρό κράτος με στιβαρή Εθνική Ηγεσία δεν θα άφηνε ούτε καν το περιθώριο σκέψης για μια τέτοια ασέβεια προς το Έθνος μας από τους τούρκους. Δυστυχώς, όμως, εδώ και δεκαετίες, οι εκάστοτε «ηγεσίες» της Ελλάδας αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα ως «γιουσουφάκι» και ως «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-erntogan-meta-tis-ekloges-tha-kanoume-thn-agia-sofia-tzami#ixzz5jB3dLyji

Exit mobile version