Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ντροπή: Ο συριζαίος Ξυδάκης παρομοιάζει την Εθνική επανάσταση του 1821 με την «Οκτωβριανή Επανάσταση»

Να συνδυάσει την Επανάσταση του 1821 με τον μαρξισμό και τον αντεθνικισμό επεχείρησε σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα του ΔΟΛ, «Τα Νέα», ο βουλευτής του Σύριζα με το διανοουμενίστικο μουσάκι, Ξυδάκης.

Στην προσπάθειά του ο Ξυδάκης επικαλείται τις γνωστές μαρξιστικές πομφόλυγες περί του «φλογερού μηνύματος του Ρήγα Φερραίου και των διαφωτιστών» που ήταν «μπολιασμένο από την Γαλλική Επανάσταση», ενώ συνεχίζει λέγοντας για τα «πρώτα ελληνικά συντάγματα» που «φωτίζονται «από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη».

Όλα αυτά και πολύ περισσότερα τα γράφει ο σταλινόψυχος Ξυδάκης μιλώντας για την «ουσία του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα του ‘21», σημειώνοντας ότι αυτά δεν μπορούν να τα καταλάβουν οι «χιτλερόψυχοι», υπονοώντας την Χρυσή Αυγή.

Εμείς, να του απαντήσουμε με τα λόγια του ιστορικού τους και Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. Κορδάτου, ο οποίος γράφει: «Γ. Κορδάτου, Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας – Κεφάλαιο ΞΑ’ – Το Αγροτικό Ζήτημα: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό και ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του Εικοσιένα. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσσία του 1917. Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας

Επίσης ο Κολοκοτρώνης λέει στα απομνημονεύματά του πως “Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ’ όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος, ήτον έθνος με άλλο έθνος…” (Άπαντα Τσερτσέτη , τομ. Γ΄, σελ. 149)

Αυτά τα ολίγα μπας και μορφωθεί λίγο ο Ξυδάκης, για να δικαιολογεί το μούσι του διανοούμενου, μην είναι μόνο… τρίχες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntroph-o-surizaios-judakhs-paromoiazei-thn-ethnikh-epanastash-tou-1821-me-t#ixzz5jJuazyXX

Exit mobile version