Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εύλογη απορία από τις δηλώσεις Ζάεφ: Είχε αποδεχθεί η ΝΔ την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»;

Εύλογη απορία από τις δηλώσεις Ζάεφ: Είχε αποδεχθεί η ΝΔ την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»;

Σε μια αινιγματική δήλωση προέβη ο Ζάεφ σε χθεσινή τηλεμαχία που είχε στην σκοπιανή τηλεόραση.

Ο Ζάεφ, λοιπόν, αναφερόμενος στα παρασκήνια της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε πως ο λόγος που είπε «ναι» στον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων στο εσωτερικό της χώρας ήταν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα».

Πριν από αυτό, ο Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» αλλά, όπως είπε, «απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία».

Και εδώ γεννάται πηγαία το ερώτημα: Η ΝΔ απέρριψε σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ζάεφ την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», όμως δεν έφερε αντίρρηση στο «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτό συμπεραίνει κανείς από τα λεγόμενα του Ζάεφ και πραγματικά συνάδει με την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για «σύνθετη ονομασία», αλλά και την στάση της ΝΔ κατά την διάρκεια της ψήφισης, όπου και δέχτηκε τα χειροκροτήματα των συριζαίων.

Μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aporia-apo-tis-dhlwseis-zaef-dechthke-h-nd-thn-onomasia-boreia-makedonia#ixzz5jUUMSjIE

Exit mobile version