Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ώρα της Δικαιοσύνης: Διώξεις σε 9 ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Η ώρα της Δικαιοσύνης: Διώξεις σε 9 ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα χρεοκοπημένα κόμματα, καθώς ασκούνται ποινικές διώξεις για τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ για κακούργημα θα κληθούν σε απολογία εννέα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ήταν οι ταμίες την χρονική περίοδο από 2005-2011.

Παράλληλα, πάνω από εκατό είναι τα τραπεζικά στελέχη από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Attica, για τα οποία παραγγέλλεται επίσης η άσκηση κακουργηματικής δίωξης. Η σχετική παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων δόθηκε από την οικονομική εισαγγελία προς εκτέλεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Την έρευνα διενήργησαν τρεις εισαγγελείς, ο Γιώργος Καλούδης, ο Γιάννης Δραγάτσης και ο Χρήστος Ντζούρας. Τα κακουργήματα για τα οποία παραγγέλθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης είναι:

Για μεν τα τραπεζικά στελέχη της απιστίας, για δε τους ταμίες των κομμάτων της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Τα επίμαχα δάνεια ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ και έχουν πλέον καταστεί ληξιπρόθεσμα και απαιτητά και με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των θαλασσοδανείων ξεκίνησε νέα έρευνα τον Μάρτιο του 2017, καθώς η προηγούμενη του εισαγγελέα Καλούδη, που είχε ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων, είχε κλείσει με φωτογραφική τροπολογία η οποία είχε εισαχθεί το 2013 σε άσχετο νομοσχέδιο από 3 βουλευτές της ΝΔ και υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα και της νεότερης έρευνας την οποία είχε παραγγείλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τα επίμαχα δάνεια που δίνονταν με το απίθανο σκεπτικό ότι η κρατική τους επιχορήγηση θα ήταν η ίδια και στο μέλλον και άρα υπήρχαν οι επαρκείς εξασφαλίσεις, δεν μπορεί να νοηθεί ως εξασφάλιση η μελλοντική χρηματοδότηση με βάσει τον αστάθμητο παράγοντα της εκλογικής δύναμης.

Υπενθυμίζουμε τον κρίσιμο ρόλο που είχε διαδραματίσει η Χρυσή Αυγή κατά την διάρκεια της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή. Διαβάστε το σχετικό πόρισμα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-wra-ths-dikaiosunhs-diwjeis-se-9-tamies-pasok-kai-nd-gia-ta-thalassodanei#ixzz5jb9Mqo11

Exit mobile version