Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες διώξεις Ράμα κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού: Δημεύει τις περιουσίες της Ομογένειας!

Νέες διώξεις Ράμα κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού: Δημεύει τις περιουσίες της Ομογένειας!

Οι διώξεις των αλβανών απέναντι στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου συνεχίζονται απρόσκοπτα από την στιγμή που το κράτος των Αθηνών συνένοχα κωφεύει!

«Κρατικές περιουσίες» κηρύσσει ο Έντι Ράμα τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων της Χιμάρας στην Αλβανία, ιδιοκτησίες που ανήκουν στην ομογένεια, πριν καν την ίδρυση του αλβανικού κράτους.

Όπως αναφέρει το himara.gr, στο ΦΕΚ με αριθμό 43 της 29ης Μαρτίου 2019 δημοσιεύεται η υπ’ αριθμόν 172 / 27.2.2019 Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία στην ουσία στερεί από τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές των νότιων παραλίων και κυρίως στους Δήμους Χιμάρας και Αγίων Σαράντα.

Η νέα αυτή Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αλβανία φέρει τον τίτλο: «Περί πρόσκαιρης αναστολής των διαδικασιών μεταγραφής κατ’ ιδιοκτησία των δικαιούχων της αγροτικής γης των πρώην αγροτικών συνεταιρισμών, στις περιοχές με προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη, κατ’ εφαρμογή των επενδυτικών σχεδιασμών στον τουρισμό».

Με αυτόν τον τρόπο αποφασίζεται και διατάσσεται η οριστική παύση κάθε διαδικασίας μετεγγραφής των ιδιοκτησιών, ασχέτως της φάσης που μπορεί να βρίσκεται η κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Η νεότερη αυτή ΚΥΑ στην Αλβανία έρχεται να συμπληρώσει και καταργεί την προηγούμενη ΚΥΑ 138/23.2.2018 η οποία ανέστειλλε προσωρινά την διαδικασία «αναγνώρισης της ιδιοκτησίας και της ανάληψης μίας ακίνητης περιουσίας κατά κυριότητα» για τις γαίες των πρώην αγροτικών συνεταιρισμών στην έκταση του Δήμου Χιμάρας που κυρίως επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, ως περιοχή που διαβιούν κατ’ εξοχήν μέλη της Ελληνικής Μειονότητας.

Με το πέρας της διαδικασίας καταγραφής και μετεγγραφής «των κρατικών περιουσιών» τότε θα μετεγγραφούν τελικά ως ιδιοκτησίες κρατικές που θα υπάγονται για διαχείριση στο αρμόδιο για τον τουρισμό υπουργείο στην Αλβανία.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: “Να ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απελάσεις αλβανών από την Ελλάδα ως αντίμετρα για την ανθελληνική πολιτική Ράμα και να τεθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-diwjeis-rama-kata-tou-boreiohpeirwtikou-ellhnismou-dhmeuei-tis-perious#ixzz5jfKHfwpN

Exit mobile version