Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε πανικό η “Εφημερίδα των Συντακτών”: Παραδέχεται την εκρηκτική άνοδο του ΕΛΑΜ

Σε πανικό η “Εφημερίδα των Συντακτών”: Παραδέχεται την εκρηκτική άνοδο του ΕΛΑΜ

Σε ένα εκτενές άρθρο προέβη δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των συκοφαντών» -και του φωτομοντάζ βεβαίως- για την αλματώδη άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών του ΕΛΑΜ στη Κύπρο, μέσα φυσικά από τον διαστρεβλωτικό φακό της εμπάθειας και αριστερού παροξυσμού.

Αφήνοντας στην άκρη το γνωστό «αντιφασιστικό» κλάμα που έχει πραγματικά κουράσει, ας υπεισέλθουμε στην ουσία του εν λόγω άρθρου.

Ο αρθρογράφος τονίζει την αύξηση της δυναμικής του ΕΛΑΜ, αναφέροντας: «Σειρά δημοσκοπήσεων στην Κύπρο ενόψει των ευρωεκλογών καταδεικνύουν τη συνεχή άνοδο του ΕΛΑΜ… Αν επιβεβαιωθούν οι τάσεις αυτές μέχρι την κάλπη στις 26 Μαϊου, το «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο» (ΕΛΑΜ) θα γίνει 4ο κόμμα και θα εκλέξει ευρωβουλευτή….» ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι οι Κύπριοι «Χρυσαυγίτες» διαθέτουν πολλά κρυφά χαρτιά».

Τι εννοεί όμως ο σύντροφος; Μα φυσικά την κρυφή ψήφο που δεν φανερώνεται στις έρευνες των δημοσκοπήσεων. Όπως αναφέρει και παρακάτω: “το ΕΛΑΜ καταγράφει δημοσκοπικά με ήπιους υπολογισμούς, ένα ποσοστό γύρω στο 6%. Όλοι γνωρίζουν ότι διαθέτει εφεδρική ψήφο, αυτή που δεν εκδηλώνεται φανερά σε δημοσκοπήσεις, και ένα σκληρό τμήμα ψηφοφόρων που το ακολουθεί συνεχώς”. Η λέξη κλειδί είναι «ήπιους», υπονοώντας ότι πρόκειται για χαλαρές εκτιμήσεις και ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σε μια κρίση ειλικρίνειας και φιλαληθείας ο αρθρογράφος επισημαίνει τη αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ στο ΕΛΑΜ, γεγονός που καταρρίπτει την καλλιεργούμενη άποψη από τον συστημικό εσμό περί «περιθωριακών», ενώ αντιθέτως ενισχύει την αντίληψη ότι το ΕΛΑΜ έχει δυνατό έρεισμα στην Κύπρο και προοπτική σταθερής και συνεχούς ανόδου.

Αλματώδη άνοδο λοιπόν παραδέχεται ακόμη και η «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι σημειώνουν οι Έλληνες Εθνικιστές της Κύπρου, επισφραγίζοντας την αντίληψη ότι το ΕΛΑΜ παγιώνεται, διευρύνεται και επεκτείνεται σταθερά.

Γιώργος Σύρος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-paniko-h-efhmerida-twn-suntaktwn-paradechetai-thn-ekrhktikh-anodo-tou-el#ixzz5jgnIvrUF

Exit mobile version