Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ολιγαρκής αφθονία

Ολιγαρκής αφθονία

Άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός”. Διαβάστε το νέο άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός” που κυκλοφορεί

Ο Πρωθυπουργός εισήγαγε στην πολιτική ζωή της χώρας τον όρο της “ολιγαρκούς αφθονίας”, πιθανότατα νομίζοντας ότι ενισχύει έτσι το προφίλ του με πτυχές ενός “ψαγμένου” πολιτικού που γνωρίζει σε βάθος πολιτικές θεωρίες, άλλου είδους από εκείνες που φυτρώνουν στο πολιτικό θερμοκήπιο των Δυτικών χωρών. Κάτι σαν εναλλακτικές θεραπείες.

Αστόχησε όμως για άλλη μία φορά. Βλέπεις η μόρφωση αναγκαστικά είναι σφαιρική. Δεν γίνεται να είσαι επαΐων στην πολιτική στρατηγική και θεωρία αλλά άσχετος στην Γεωγραφία και να αποκαλείς την Αλεξανδρούπολη το ανατολικότερο λιμάνι της Ε.Ε. απαλείφοντας ολόκληρη την Κύπρο!

Έτσι και τώρα. Οι αναφερόμενες θεωρίες ανήκουν σε έναν θεωρητικό της αριστεράς, έναν καθηγητή που έχει διδάξει και στο Βιετνάμ και στο Λάος. Δύο σκληρές κομμουνιστικές χώρες, που για να επιβιώσουν και να “απολαύσουν” την ολιγαρκή αφθονία των θεωρητικών από το Παρίσι, που διατηρούν για τον εαυτό τους το προνόμιο να τρέφονται με κρουασάν, αλλά διδάσκουν στους λαούς που υποφέρουν κάτω από τον κομμουνισμό την σοφή… λιτότητα, για να φάνε λοιπόν κάτι κι αυτοί οι λαοί, οι κομμουνιστικές κυβερνήσεις τους, αναγκάστηκαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ε.Ε. και να δημιουργήσουν στις χώρες τους, εργοστάσια της Columbia,  της Siemens και άλλων Δυτικών εταιρειών.

Άνθρακες ο θησαυρός του Πρωθυπουργού λοιπόν. Κάποτε όσοι ευαγγελίζεστε την Αριστερά θα πρέπει να μας παρουσιάσετε και ένα (έστω ένα) παράδειγμα επιτυχημένης αριστερής κυβέρνησης. Επιτυχημένης για τον λαό δηλαδή κι όχι για το κόμμα. Ολόκληρη Κίνα, με αστείρευτες δυνατότητες εργατικού δυναμικού και για να επιβιώσει αναγκάστηκε να ανοίξει το εμπόριο της με την Δύση, υποκύπτοντας έτσι στην καπιταλιστική και καθόλου «ολιγαρκή» αφθονία.

Παρακαλούμε τον Πρωθυπουργό να ακολουθήσει την συμβουλή του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία “Θανασάκης ο πολιτευόμενος” που είπε: “φέρνεις πρώτα κανένα λάχανο σπίτι σου κι ύστερα αναλαμβάνεις το υπουργείο Γεωργίας”.

Ας σταματήσουμε να ζητάμε από ανεπάγγελτους να λύσουν τα πολύπλοκα και σύνθετα προβλήματα των ημερών. Κι ας έχουν κάποιοι, μέτρο στην ζωή τους. Ας μην μας κάνουν μάθημα, όντας tabularasa της ζωής. Ξύλα απελέκητα με μόνο εφόδιο το σημείωμα από τον κομματικό κομισάριο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oligarkhs-afthonia#ixzz5jjgnCer9

Exit mobile version