Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απώλειες για τον Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές: Έχασε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Απώλειες για τον Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές: Έχασε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Βαρύτατες απώλειες μετράει ο Ερντογάν από τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην τουρκία. Παρά την τρομοκρατία, ο Ερντογάν ήδη έχει χάσει για πρώτη φορά από το 1994 την Άγκυρα, ενώ όπως όλα δείχνουν χάνει οριακά και την Κωνσταντινούπολη.

Βεβαίως, ο Ερντογάν, όπως σημείωσε κι ο ίδιος στο μήνυμά του, παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στην τουρκία, διατηρώντας την απόλυτη πλειοψηφία, έστω και σε συμμαχία με τους «γκρίζους λύκους», όμως η μείωση των ποσοστών του και η απώλεια σημαντικών πόλεων δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Παρόλα αυτά, για την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά, αφού σε αντίθεση με την χώρα μας που είναι όλοι εθνοπροδότες, πλην Χρυσής Αυγής, στην τουρκία επικρατεί το εντελώς αντίθετο, αφού αντίπαλο δέος του Ερντογάν είναι οι κεμαλιστές.

Σημαντικό, όμως το γεγονός ότι η εξουσία του Σουλτάνου κλυδωνίζεται, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω όξυνση του κλίματος μέσα στην τουρκία και θα την αποσταθεροποιήσει. Αρκεί, βεβαίως, να υπάρξει ελληνική ηγεσία που θα το εκμεταλλευτεί, προοπτική που φαντάζει μάλλον… απίθανη, αφού μονάχα η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει και υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apwleies-gia-ton-erntogan-stis-dhmotikes-ekloges-echase-kwnstantinoupolh-ka#ixzz5jr1GbeIr

Exit mobile version