Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κομμουνιστική προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ

Η κομμουνιστική προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ

(Διαχρονικό κείμενο του Γ. Δημητρακόπουλου, Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού)

Οι «Έλληνες» κομμουνιστές δεν πρόδωσαν την πατρίδα μας μόνο στο μικρασιατικό μέτωπο, στο Μακεδονικό ζήτημα και στο βορειοηπειρωτικό, πρόδωσαν και τον ενωτικό αγώνα  της ΕΟΚΑ στην Κύπρο. Μια προδοσία που έγινε με το «καλημέρα»! Από τον ραδιοφωνικό σταθμό «η φωνή της αλήθειας» (που θα έπρεπε να λέγεται «φωνή της προδοσίας») του ΚΚΕ, που εξέπεμπε από την Μόσχα, αποκαλύφθηκε στους αποικιοκράτες από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη, ότι ο «ψευτο-Διγενής» είναι ο συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας (εκπομπή 24ης Απριλίου 1955). Ιδού τι είπε επί λέξει ο αρχιπροδότης:

«Τo Φλεβάρη τoυ 1955, πιάστηκε από τους Άγγλους τo βενζινόπλοιο Άγιος Γεώργιος πoυ o καπετάνιος τoυ στον πόλεµo ήταν στην υπηρεσία των Βρετανών, μαζί τoυ δε πιάστηκε και o Σωκράτης Λοϊζίδης, παλιός πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις και φρέσκος στο Εφ Μπι Άι. Στην τσάντα του Λοϊζίδη βρέθηκε και κατασχέθηκε τo καταστατικό μιας ψευτοπατριωτικής οργάνωσης ΕΜΑΚ, που αργότερα μετονομάστηκε σε ΕΟΚΑ. Η οργάνωση αυτή έχει επικεφαλής της, έναν γνωστό ψευτοπαλληκαρά αξιωματικό Χίτη, το Γρίβα, που μετά τη Βάρκιζα δολοφονούσε πατριώτες και που μπροστά στο Δημοκρατικό Στρατό το ’κοβε λάσπη. Πρόκειται για τον ψευτο-Διγενή που οι Άγγλοι τον κυνηγάνε, δήθεν, μα δεν τον πιάνουν και που φυσικά τα όπλα που μαζεύει προορίζονται ενάντια στo ΑΚΕΛ και τον Κυπριακό λαό».

Και δεν σταμάτησε εκεί η προδοσία του ΚΚΕ. Την 30η Απριλίου και την 1η Μαΐου 1955, το όργανο του ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» δημοσίευσε σε δύο συνέχειες ένα άρθρο του Ζαχαριάδη, στο οποίο ο αρχικουκουές τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διχοτομήσεως της Κύπρου (το κατάπτυστο άρθρο υπάρχει και στο βιβλίο του «Δέκα χρόνια πάλης».:

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

 

Exit mobile version