Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παναγιώτης Δημητράς: “Επάγγελμα” μηνυτής

Παναγιώτης Δημητράς: “Επάγγελμα” μηνυτής

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Ακόμα μία μήνυση κατέθεσε ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς για υποτιθέμενη παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Αυτή τη φορά η μήνυση κατατέθηκε με μέιλ (!) το οποίο ο Δημητράς έστειλε στο «Τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής βίας» και με το οποίο κατήγγειλε υποτιθέμενη ρατσιστική συμπεριφορά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου και των Συναγωνιστών Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ηλία Κασιδιάρη κατά των μουσουλμάνων Βουλευτών της Θράκης.

Σε τι συνίσταται η φερόμενη ρατσιστική συμπεριφορά; Μα, σε δηλώσεις που φέρεται να έχουν κάνει οι Συναγωνιστές στην Ολομέλεια της Βουλής και σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, στα πλαίσια της υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.

Δηλαδή, από τη στιγμή που πρόκειται για τοποθετήσεις εντός Βουλής, καλύπτονται πλήρως από την διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι «1. Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων».

Να σημειωθεί, ότι στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών γίνεται αναφορά μόνο στο γεγονός ότι ο Δημητράς απέστειλε κείμενο με τίτλο «Μήνυση για μισαλλόδοξες ρατσιστικές θέσεις κατά των Μειονοτικών της Θράκης από Χρυσή Αυγή», χωρίς να μνημονεύονται ούτε να αξιολογούνται πουθενά συγκεκριμένες φράσεις οι οποίες κατά την Εισαγγελία να στοιχειοθετούν το φερόμενο αδίκημα του άρθρου 1 παρ.1 Ν. 4285/2014 για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας.

Στο ίδιο μέιλ-μηνυτήρια αναφορά περιέχεται και καταγγελία σε βάρος του πρώην συζύγου της Μαρίας Δαμανάκη, Δημήτρη Δανίκα, για «μισαλλόδοξο» άρθρο που φέρεται να δημοσίευσε στο Πρώτο Θέμα!

Είναι σαφές ότι από τις προδήλως αβάσιμες καταγγελίες του κυρίου Δημητρά, ταλαιπωρούνται άδικα στα Εισαγγελικά γραφεία δεκάδες Έλληνες πολίτες σε βάρος των οποίων επιχειρείται μία ανεπίτρεπτη λογοκρισία και περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης των απόψεών τους.

Ενδεικτική είναι η παράθεση ορισμένων μόνο από τις πρόσφατες μηνύσεις που έχει υποβάλλει ο εν λόγω:

Η προσπάθεια φίμωσης των πατριωτικών απόψεων που εκφράζει το Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panagiwths-dhmhtras-epaggelma-mhnuths#ixzz5k3phxQBB

Exit mobile version