Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αποθράσυνση των φιλοσκοπιανών του «Ουράνιου Τόξου»: Ζητούν Θεία Λειτουργία στην… «μακεδονική γλώσσα»!

«Ενός κακού μύρια έπονται». Αυτή η διαχρονική ρήση των προγόνων μας ισχύει «γάντι» και στην περίπτωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς η υπογραφή της άνοιξε (για τα καλά) την όρεξη του φιλοσκοπιανού μορφώματος, του «Ουράνιου Τόξου», το οποίο προσπαθεί επανειλημμένα να δημιουργήσει ζήτημα μειονότητας στην Μακεδονία. Το μόρφωμα αυτό έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στις Ορθόδοξες Ελληνικές Εκκλησίες στην δήθεν «μακεδονική γλώσσα»!

Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε έγγραφο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκφράζοντας την ανησυχία της για το αίτημα του μορφώματος, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των «Ορθοδόξων Χριστιανών της μειονότητας των εθνικά “Μακεδόνων” στην Ελλάδα». Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Σύνοδο, εστάλη «έγγραφο προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δια του οποίου εκφράζεται η ανησυχία Αυτής για το αίτημα των αυτοαποκαλούμενων “μακεδονοφώνων” κατοίκων της Ελλάδος και του πολιτικού φορέως της ωσαύτως αυτοαποκαλουμένης μειονότητος “των εν Ελλάδι μακεδόνων” περί τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στο ιδίωμα της λεγόμενης “μακεδονικής” γλώσσας και μάλιστα στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Βορείου Ελλάδος».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» γίνεται επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ καλείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να αγκαλιάσει τους «Μακεδόνες» με την «ίδια θέρμη όπως αγκαλιάζει και τους μειονοτικούς Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης»! Επίσης, υποστηρίζει με προκλητικό ύφος ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία προς τους «ντόπιους μειονοτικούς μακεδονόφωνους Ορθοδόξους Χριστιανούς εθνικά Μακεδόνες της Ελληνικής επικράτειας που υπαγόμαστε στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και να βρεθεί λύση στα θρησκευτικά μας καθήκοντα σε ό,τι αφορά τη γλώσσα μας μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου από όλες τις πλευρές».

Δεν είναι η πρώτη (και προφανώς ούτε η τελευταία) φορά που οι ελάχιστοι φιλοσκοπιανοί του «Ουράνιου Τόξου» προκαλούν ασύστολα με την συμπεριφορά τους. Όταν, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι εκτός από την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» υφίσταται στην Ελλάδα και «τουρκική μειονότητα», τότε πολλά μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε για τις επιδιώξεις των τύπων αυτών. Τελειώνουμε, με την εύλογη απορία μας ποια θα είναι η απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην θρασύτατη και ανιστόρητη πρόταση-πρόκληση των φιλοσκοπιανών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-apothrasunsh-tou-ouraniou-tojou.-zhta-theia-leitourgia-sthn-makedonikh#ixzz5k9kjqvsc

Exit mobile version