Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες θέσεις φιλοξενίας για λαθρομετανάστες ετοιμάζει η Πρώτη φορά αριστερά

Μια ακόμη απόδειξη του τρόπου αντιμετώπισης της Χώρας μας ως μιας απέραντης αποθήκης ανθρώπινων ψυχών αποτελούν τα όσα είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Τζιανλούκα Ρόκο.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην «Αυγή»: «Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τζ. Ρόκο επισήμανε σχετικά με το ζήτημα των θέσεων φιλοξενίας ότι γίνονται ή θα γίνουν προσπάθειες επέκτασης ορισμένων κέντρων φιλοξενίας (Σκαραμαγκά, Ελαιώνας, Ριτσώνα) αλλά και ότι, σε συνεργασία και με το υπουργείο Εργασίας και τον στρατό, εξετάζονται κτήρια που είναι αχρησιμοποίητα στην Αθήνα για να ανακαινισθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία προσφύγων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε αύξηση της δυνατότητας φιλοξενίας με την προσθήκη σκηνών στον Σκαραμαγκά και τη Νέα Καβάλα. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο, μέχρι να έλθουν κοντέινερ.

Ωστόσο, η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει -χωρίς να υπολογίσει κανείς μια πιθανή αύξηση αφίξεων στα νησιά- εξαιτίας και του γεγονότος ότι το πρόγραμμα έκτακτης φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που φτάνουν από τα νησιά στα ξενοδοχεία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο και η πλειονότητα των διαμενόντων σε αυτά θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες δομές. Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού –Filoxenia- διαμένουν 6.310 άτομα σε 56 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα».

Ακόμη πιο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο κλείνει το δημοσίευμα της «Αυγής»: «ο ΔΟΜ συνεργάζεται με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας και κατάρτιση, ενώ αναμένεται στις αρχές Ιουνίου να ξεκινήσουν και τα μαθήματα ελληνικών στους ενήλικους πρόσφυγες».

Με απλά λόγια, αυτό που ετοιμάζουν είναι η μονιμοποίηση-νομιμοποίηση των «προσφύγων», στο πλαίσιο του σχεδίου μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anti-na-fulajoun-epitelous-ta-sunora-anazhtoun-nees-theseis-filojenias-gia#ixzz5kDXtyNWD

Exit mobile version