Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανάλυση επί της επισκέψεως Ακάρ στα Σκόπια: Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει περισσότερο ζωτικό χώρο στην τουρκία

Ανάλυση επί της επισκέψεως Ακάρ στα Σκόπια: Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει περισσότερο ζωτικό χώρο στην τουρκία

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να κάνει ακόμη μια αποτυχημένη επικοινωνιακή παράσταση προσβάλλοντας την νοημοσύνη του κάθε Έλληνα με μια ανούσια επίσκεψη στα Σκόπια, την αμέσως επόμενη μέρα κατέφθανε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με αντικειμενικό σκοπό την ενδυνάμωση του ζωτικού χώρου της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος

Στις 2 Απριλίου 2019 ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια επιπόλαιη και άχρηστη επίσκεψη στα Σκόπια με το πρόσχημα της καλυτέρευσης των εμπορικών σχέσεων.  Στην ουσία για ακόμη μια φορά έγινε φανερό ότι οι απόγονοι των κομμουνιστών του συμμοριτοπόλεμου γίνονται ευχαρίστως δεχτοί από κάθε ξένο στοιχείο που επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Φυσικά σε αυτή την επίσκεψη θα μπορούσε κάλλιστα να συνοδεύει τον Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιας και σε κάθε περίπτωση υπεραμύνεται της ισχύος καθώς και της αδυναμίας κατάργησης της εθνοπροδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιθέτως εξαιρετικά σημαντική ήταν η επίσκεψη στα Σκόπια, που έγινε συμβολικά την αμέσως επόμενη μέρα, από τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Αναλυτικά ο Ακάρ έγινε δεκτός με επίσημη τελετή από την υπουργό Άμυνας του νατοϊκού κρατιδίου των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσα που έχει ξεκινήσει την καριέρα της από το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Ο κύριος λόγος της παραπάνω επίσκεψης με βαθύ νόημα του Ακάρ ήταν η ενδυνάμωση του ζωτικού χώρου της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος ιδιαίτερα στο θέμα των ενεργειακών πόρων. Ούτε στα όνειρα της πιο ευφάνταστης τουρκικής διπλωματίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα που να έχει προέλθει από την σημερινή κομμουνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πλήρη συμπαράσταση από την Νέα Δημοκρατία.

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 έχουν συστηματικά υπονομεύσει την δυνατότητα της Ελλάδος να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας μειοδοσίας ήταν οι δηλώσεις του Γιωργάκη Παπανδρέου το 2009 ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελληνική επικράτεια.

Τώρα ενώ η Ελλάδα υποφέρει από τους πολιτικάντηδες της αριστεροδεξιάς μεταπολίτευσης που εξακολουθητικά υπονομεύουν τα Εθνικά Συμφέροντα της Ελλάδος, απεναντίας οι τούρκοι εξασκούν μια επιθετική εξωτερική πολιτική. Ειδικότερα το κέντρο βάρους της επιθετικής διπλωματίας των τούρκων είναι η αύξηση του ζωτικού τους χώρου (δόγμα Νταβούτογλου) έτσι ώστε να συντελεστεί η κλοπή των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στις όμορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ιράκ και η Συρία.

Αυτή η κλοπή είναι απαραίτητη για την Τουρκία επειδή δεν υπάρχουν στην επικράτεια της σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων που θα την καθιστούσαν ενεργειακά αυτόνομη. Γι αυτό το λόγο και οι τούρκοι προσπαθούν με κάθε μέσο, είτε ως τώρα με υβριδικό πόλεμο στην Ελλάδα (άμεση αναγνώριση των Σκοπίων κατά την συμφωνία των Πρεσπών), είτε με κανονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως στην Κύπρο το 1974 και πιο πρόσφατα στο Ιράκ και στην Συρία, να υφαρπάξουν τον όμορο ενεργειακό πλούτο προς όφελος τους.

Παρεμπιπτόντως η διένεξη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας για τους S-400 και τα F-35 έχει ακριβώς αυτή την βάση, την διεκδίκηση των υδρογονανθράκων. Με απλά λόγια οι αμερικανοί και οι τούρκοι έχουν αντίπαλα συμφέροντα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Συμπερασματικά: Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταγγελθεί και να δηλωθεί άμεσα ακυρωτέα από μια πραγματική Ελληνική Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής. Θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δεσμευτεί επισήμως και δημοσίως προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.

Η ανθελληνική συμφωνία των Πρεσπών έχει υπονομεύσει την υπόσταση της Ελλάδος στην εδαφική της επικράτεια, στην οικονομική δραστηριότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την μακεδονική ταυτότητα αλλά και στο θαλάσσιο δίκαιο με τα δικαιώματα των Σκοπίων ως έγκλειστου κράτους. Δυστυχώς αυτή η υπονόμευση αποτελεί ένα δυνατό τακτικό όπλο για την τουρκική διπλωματία που θα προστρέξει στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των Σκοπίων που θα απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών ιδιαίτερα στα ενεργειακά θέματα.

Μόνο μια Εθνικιστική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει την θέληση και την δυνατότητα για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών και την επανεκκίνηση των στρατιωτικών εξοπλισμών και την υποστήριξη της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, έτσι ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει την κατάλληλη δύναμη υπεράσπισης των ενεργειακών της κοιτασμάτων απέναντι στην Τουρκία.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-epi-ths-episkepsews-akar-sta-skopia-h-sumfwnia-twn-prespwn-dinei-pe#ixzz5kd9RFdPt

Exit mobile version