Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζήτω Η Νίκη! Η Γενιά του Έπους του ‘40 απαντά στο κλεπτοκρατικό τόξο

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Από τις απαρχές της εμφάνισης του Κινήματός μας στην πολιτική ζωή του τόπου και ιδιαίτερα από το Μάιο του 2012 οπότε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εισήλθε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά και οι μηχανισμοί προπαγάνδας τους, τα περίφημα «αντικειμενικά και έγκυρα» μέσα ενημέρωσης, επιδίδονται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη πως είμαστε οι πολιτικοί απόγονοι των ναζί, των δοσίλογων της κατοχής και ούτω καθ’ εξής. Κυρίαρχη θέση στο εις βάρος των Εθνικιστών κατηγορητήριο που απευθύνουν οι αντίπαλοί μας καταλαμβάνει ένα σύνθημα που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε, το γνωστό «ζήτω η Νίκη», το οποίο οι «δημοκράτες» που εκχώρησαν εθνική κυριαρχία στους δανειστές και πρόδωσαν τη Μακεδονία χαρακτηρίζουν ως «ναζιστικό».

Παραβλέποντας το γεγονός ότι οι «δημοκράτες» που κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζουν στον σλάβο των Σκοπίων το δικαίωμα να δηλώνει «Μακεδόνας», στον Επαμεινώνδα το δικαίωμα να δηλώνει «Νάντια», στον Λαφαζάνη το δικαίωμα να αποκαλεί την Αγία Πετρούπολη «Λένινγκραντ», στον λαθρομετανάστη το δικαίωμα να δηλώνει «πρόσφυγας», στον ενήλικα αλλοδαπό δολοφόνο να δηλώνει ανήλικος, αλλά δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να αυτοπροσδιορίζεται ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, καλούμε τον αναγνώστη να μας ακολουθήσει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο Φεβρουάριο του 1941, για να δούμε πως χαιρετούσαν και τι συνθήματα φώναζαν οι Έλληνες εκείνης της χρυσής για την Ελληνική Ιστορία περιόδου.

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε το ξεφύλλισμα ενός Λευκώματος υπό τον τίτλο «Λιβαδειά, Ταξίδι Μνήμης» και η ανακάλυψη της φωτογραφίας του εξωφύλλου μιας τοπικής εφημερίδος. Πρόκειται για την εφημερίδα «ΦΩΣ Λεβαδείας» με αριθμό φύλλου 136 και ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 1941, ένα σχεδόν μήνα δηλαδή μετά τον θάνατο του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά (τον οποίο οι «δημοκράτες» αποκαλούν σήμερα φασίστα όπως άλλωστε αποκαλούν κι εμάς τους Χρυσαυγίτες) και ενώ ο Ελληνικός Στρατός θριαμβεύει στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου κατά των συνασπισμένων δυνάμεων Ιταλών και Αλβανών.

Στο εξώφυλλο της τοπικής εφημερίδος δεσπόζει αντί κυρίου άρθρου η ραδιοφωνική ομιλία του κυρίου Ανδρέου Κ. Λαμπροπούλου, Διοικητού της Αγροτικής Τραπέζης (ξέρετε, αυτή την οποία καταχρέωσαν οι «δημοκράτες» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα δάνειά τους και ξεπούλησαν κατόπιν στον πασόκο Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς). Τίτλος της ομιλίας του διοικητή της Αγροτικής Τραπέζης «Στους Ημίθεους του Μετώπου». Παραθέτουμε αποσπάσματα τα οποία στη σύγχρονη εποχή θα μπορούσε κανείς να βρει μόνο σε έντυπα της Χρυσής Αυγής και τα οποία φυσικά θα χαρακτηρίζονταν από το κρατούν σύστημα ως «φασιστικά και ρατσιστικά» στην χειρότερη των περιπτώσεων και ως «ρητορική των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» στην καλύτερη!

«Σας στέλνω από δω κάτω τον πύρινο χαιρετισμό των πατεράδων (…) το χαιρετισμό όλης της φυλής, της μιας ξεχωριστής φυλής του κόσμου, που μόνο αυτή μπορούσε να γεννήση παιδιά σαν και Σας, που μόνο αυτή μπόρεσε να γεννήση άλλοτε εκείνους που υπερηφανεύονται σήμερα γιατί είναι πρόγονοι δικοί Σας.

Χαιρετίζω σε Σας την Ιδέα τη θεϊκή που εξαφανίζει, που καθυποτάσσει και συντρίβει κάθε υλικό υπολογισμό ανάξιο ανώτερων ανθρώπων.

Χαιρετίζω σε Σας την εκπροσώπηση των αρετών από τις οποίες πηγάζουν οι πολυτιμότερες αξίες – η Πατρίδα, η Ελευθερία, η Τιμή»!

«Φασίστας θα ήταν, διορισμένος απ’ τον φασίστα Μεταξά», θα πουν οι σημερινοί μας «δημοκράτες». Ας τον συγκρίνει ο αναγνώστης με τον κνίτη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον διορισμένο από τους δανειστές επικυρίαρχους και τα εγχώρια ανδρείκελά τους, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ…

Επανερχόμαστε στο εξώφυλλο της εφημερίδος της Λιβαδειάς. Στα δεξιά υπάρχει μια στήλη που τιτλοφορείται «Επιστολαί προς το ΦΩΣ». Κάποιος κύριος Τζάλιος Ιωάννης στέλνει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στην Ε.Ο.Ν. Λεβαδείας διότι έλαβε -προφανώς στο μέτωπο όπου μάχεται- δέμα με κάλτσες, γάντια, σοκολάτες, τσιγάρα και ένα ολόμαλλο κασκόλ, φτιαγμένο από το χέρι φαλαγγίτισας της Ε.Ο.Ν. Λεβαδείας. Κλείνει την συγκινητική του επιστολή ως εξής:

«Σας παρακαλώ να ευχαριστήσετε εκ μέρους μου δια μέσου της φιλόξενης εφημερίδος σας, την Ε.Ο.Ν. Θηλέων Λεβαδείας και ιδιαιτέρως την διοικήτριαν.

Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός, ζήτω η Οργάνωσις Νεολαίας Λεβαδείας, Zήτω η Νίκη!».

Οι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονται σήμερα -σε μια μάταιη προσπάθεια να πείσουν τους αφελείς- πως η ρητορική του Κινήματός μας είναι ναζιστική και το σύνθημα «ζήτω η Νίκη» είναι εξίσου ναζιστικό. Παραθέσαμε το εξώφυλλο της τοπικής εφημερίδος της Λιβαδειάς εκείνης της εποχής ως ένα ακόμη τεκμήριο που αποδεικνύει πως Εμείς οι Χρυσαυγίτες είμαστε περήφανα οι πολιτικοί απόγονοι της Γενιάς της Νίκης και του Έπους του 1940, της Γενιάς που πολέμησε τους εισβολείς και δόξασε την Ελλάδα!

Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/zhtw-h-nikh-h-genia-tou-epous-tou-40-apanta-sto-kleptokratiko-tojo#ixzz5kt9OJUYN

Exit mobile version