Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Σημαία στο Μπαλκόνι! Μια έρευνα για την απάντηση των Ελλήνων στις αντεθνικές πολιτικές Σύριζα – ΝΔ

Η Σημαία στο Μπαλκόνι! Μια έρευνα για την απάντηση των Ελλήνων στις αντεθνικές πολιτικές Σύριζα - ΝΔ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα Έλληνα καθηγητή ρίχνει φως με τον πιο απροσδόκητο τρόπο στο τι έχει γίνει στην Ελλάδα και ποια θα είναι η πολιτική πορεία των πραγμάτων.

Την έρευνα διεξήγαγε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας και αναπληρωτής καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηλίας Ντίνας, και δεν μέτρησε τους… δείκτες της ακροδεξιάς, ούτε τίποτε άνευ νοήματος κοινωνιολογικές πομφόλυγες. Ο καθηγητής μέτρησε τις… Ελληνικές Σημαίες στα μπαλκόνια, σε χρόνο άσχετο από εθνικές επειτείους, και αυτό που ανακάλυψε ήταν εκπληκτικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία:

– Την περίοδο 2008-2009 στην Αθήνα υπήρχαν κατά μέσο όρο 0,31 σημαίες ανά δρόμο και στη Λισαβόνα 0,44 σημαίες

Την περίοδο 2014-2015 τριπλασιάστηκαν οι σημαίες στις 1,04 ανά δρόμο στην Αθήνα και 0,80 στη Λισαβόνα

Το 2019 στην Αθήνα υπήρξε αύξηση και πάλι με 2,27 σημαίες ανά δρόμο και σημαντική υποχώρηση στη Λισαβόνα με 0,14 σημαίες ανά δρόμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Ντίνα, ένα από τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν είναι ότι η εθνική ταυτότητα παραμένει ενεργή και μπορεί να ενεργοποιηθεί μπροστά σε μια εξέλιξη που την προκαλεί.

Τι προκάλεσε, άραγε, τον τριπλασιασμό των Σημαιών το 2014 – 2015 και τον αντίστοιχο διπλασιασμό το2019; Είναι προφανές:

Το 2014 – 2015 οι Έλληνες αντέδρασαν στην αντεθνική πολιτική της ΝΔ, η οποία εκφραζόταν τόσο στην κατάληψη των γειτονιών από τους λαθρομετανάστες, όσο και στην εθνοκτόνα μνημονιακή πολιτική.

Το 2019, αντίστοιχα, υπήρξε η μεγάλη προδοσία των Πρεσπών που οδήγησε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων ακόμα πιο ψηλά.

Επί της συγκεκριμένης έρευνας οι δημοσιογραφούντες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περιορίσουν το εύρος της στο 2019, σε μια απόπειρα να μην περιορίσουν το ανάθεμα των Ελλήνων στους ανθέλληνες του Σύριζα.

Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται και θα το διαπιστώσουν στις κάλπες, όταν θα γίνει πραγματικότητα ο μεγαλύτερος φόβος τους, η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, αφού πλέον είναι σαφές ότι το εθνικό φρόνημα ταυτίζεται με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, το οποίο επιδιώκει να πάρει τις Σημαίες από τα μπαλκόνια και να τις κατεβάσει εκεί όπου έχουν πραγματικό νόημα· στο πεζοδρόμιο!

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-shmaia-sto-mpalkoni-mia-ereuna-gia-thn-apanthsh-twn-ellhnwn-stis-antethni#ixzz5l9hrwSrf

Exit mobile version