Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρνείται την Εθνική Ταυτότητα ο συριζαίος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Αρνείται την Εθνική Ταυτότητα ο συριζαίος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Μια δήλωση με νόημα από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, είναι ενδεικτική του εθνομηδενισμού που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό βίο του.

Μιλώντας ο Βούτσης στην Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, είπε συγκεκριμένα: «Πιστεύω ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε όλοι μαζί την ευρωπαϊκή ταυτότητα με βάση τις αξίες της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, αντί της αγωνιώδους αναζήτησης εθνικής ταυτότητας, όπου οξύνεται η διαφορετικότητα και εκδηλώνονται φαινόμενα εθνικής αναδίπλωσης και εθνικισμού»!

Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο τρίτος θεσμικά πολιτειακός παράγων, μιλά με τόσο απαξιωτικό τρόπο για την Εθνική Ταυτότητα των Ελλήνων, αναζητώντας μια κοινότυπη «ευρωπαϊκή ταυτότητα», είναι ολοφάνερος ο κοσμοπολιτισμός ως κυρίαρχη προσέγγιση στο εξουσιαστικό αφήγημα του μαρξιστικού ΣΥΡΙΖΑ.

Μια θέση, όμως, που άνετα μπορεί να προσυπογραφεί και από την φιλελεύθερη ΝΔ, αφού και για τους δύο σχηματισμούς η «ευρωπαϊκή ταυτότητα» αποτελεί πρωταρχικό στόχο σε σχέση με την Εθνική Ταυτότητα, για να μην πούμε αποκλειστικό.

Η επιβεβλημένη απάντηση στον εθνομηδενισμό και τον κοσμοπολιτισμό των δύο κομμάτων εξουσίας και το σύνολο του πολιτικού «Συνταγματικού τόξου» γενικότερα είναι ο Εθνικισμός και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για να ενισχυθεί δυναμικά η Εθνική Ταυτότητα των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/arnhtikos-sthn-ethnikh-tautothta-o-proedros-ths-boulhs-twn-ellhnwn#ixzz5lIRH7w8V

Exit mobile version