Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για “μεγάλο συνασπισμό” με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Βόμβα» μεγατόνων εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η Νέα Δημοκρατία είχε αποφασίσει να προχωρήσει ακόμα και σε «μεγάλο συνασπισμό» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, «αλλά εκείνος μας κορόιδεψε, έκανε εκλογές και επέλεξε τους ΑΝΕΛ», δήλωσε.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Αction 24, ξεκαθάρισε πως «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

«Θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο», τόνισε.

Μπορεί η Μπακογιάννη να είπε στην συνέχεια ότι «σήμερα μια τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει», αλλά, ως γνωστόν, «κανένα αύριο δεν είναι ίδιο με το σήμερα» και τίποτα δεν αποκλείει αυτό που «στο τσακ» δεν έγινε το 2015, επειδή ο Τσίπρας τους «κορόιδεψε», να γίνει στο άμεσο μέλλον, με τις εντολές-ευλογίες των διεθνών τοκογλύφων.

Και βεβαίως, το γεγονός ότι το μόνο… εμπόδιο για την δημιουργία τότε του «μεγάλου συνασπισμού» ήταν η προκήρυξη εκλογών και η προτίμηση(!) Τσίπρα στους ΑΝΕΛ και όχι στην ΝΔ, δείχνει ξεκάθαρα ότι επί της ουσίας η τελευταία δεν διαφέρει σε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι κι αυτή κόμμα αντεθνικό, αντιλαϊκό, μνημονιακό. Η μόνη Εθνική Απάντηση και Λύση για κάθε Έλληνα Πατριώτη ήταν και παραμένει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntora-mpakogiannh-to-2015-hmastan-etoimoi-gia-megalo-sunaspismo-me-ton-tsip#ixzz5lNs5pRO8

Exit mobile version