Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαλβίνι θωρακίζει τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας για να μην έρθουν τρομοκράτες από την Λιβύη

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Λιβύη, ο Σαλβίνι έδειξε για πολλοστή φορά πόσο νοιάζεται για την διασφάλιση των συνόρων της χώρας του.

Το χάος στην Λιβύη που ακολούθησε μετά την έφοδο των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ αύξησε τον κίνδυνο της παρουσίας τρομοκρατών στα πλοιάρια με τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

“Η ισλαμική τρομοκρατική διείσδυση δεν αποτελεί απλά κίνδυνο, είναι πλέον βέβαιη: επομένως είναι καθήκον μου να επαναλάβω ότι δεν θα επιτραπεί κανένας ελλιμενισμός στις ιταλικές ακτές, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, αρνήθηκε να απαντήσει αν η στάση της Ιταλίας τυχόν θα αλλάξει σε περίπτωση ενός πλήρως ανεπτυγμένου πολέμου στη Λιβύη. Χθες, άλλωστε, ο Σαλβίνι υπέγραψε μια νέα οδηγία με την οποία στοχεύει τις ΜΚΟ, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τι πρόκειται να συμβεί εάν τα πλοιάρια αυτά με τους λαθρομετανάστες, στα οποία είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και τρομοκράτες, αντί για ιταλικά χωρικά ύδατα επιλέξουν να έρθουν στα Ελληνικά; Η απάντηση είναι ασφαλώς αυτονόητη…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-salbini-thwrakizei-ta-thalassia-sunora-ths-italias-gia-na-mhn-erthoun-tro#ixzz5lT8Aey2p

Exit mobile version