Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νίκη της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη: Δικαίωση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας – BINTEO

YouTube Poster

Με ήττα και βαρύτατο επικοινωνιακό κόστος για την άλλοτε “στιβαρή” διοίκηση Μπουτάρη ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, κατόπιν πολύωρων συνεδριάσεων, το θέμα της μη άσκησης ένδικων μέσων από μεριάς του δήμου Θεσσαλονίκης κατά της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με την οποία 192 εργαζόμενοι οφείλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους στον τομέα της καθαριότητας.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, επανέλαβε κατά την τοποθέτηση του πως η εργασία αποτελεί υποχρέωση και όχι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και πως η δημοτική αρχή οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου, υλοποιώντας άμεσα την απόφαση του περί επιστροφής των εργαζομένων στις θέσεις τους για την κάλυψη των αναγκών στον εν λόγω ευαίσθητο τομέα.

Η οριστική δικαίωση των εργαζομένων αποτελεί νίκη τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη, η οποία χειρίστηκε το θέμα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και τήρησε υπεύθυνη στάση, αρνούμενη να διαγωνιστεί σε κομματικές διελκυστίνδες και στείρες αντιπαραθέσεις προς άγρα ψήφων, γεγονός για το οποίο απέσπασε τα αυθόρμητα χειροκροτήματα των παρισταμένων, παρά τις επίμονες παραινέσεις της διοίκησης Μπουτάρη περί του αντιθέτου.

Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη: Διοίκηση σε αποσύνθεση, υποδομές υπό κατάρρευση

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τεκμηριωμένες θέσεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν προσκρούσει στις εμμονικές αντιλήψεις της δημοτικής αρχής, η οποία εκλαμβάνει κάθε αντίθετη άποψη ως απόπειρα υπονόμευσης της και υποβάθμισης του έργου της. Αντίστοιχα, δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες οι υποδομές του δήμου Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε πλήρη απαξία μόνο και μόνο επειδή οι υπεύθυνοι για την εποπτεία και λειτουργία τους αρνούνται να αντιληφθούν ότι το αφήγημα της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση του ρόλου τους αποτελεί μια εικονική πραγματικότητα και τίποτε παραπάνω.

Ως εκ τούτου, το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του δημοτικού βρεφοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» για άμεση λήψη μέτρων με στόχο την προστασία του οργανισμού και την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του αντιμετωπίστηκε για ακόμα μία φορά επιφανειακά, χωρίς καμία διάθεση εξεύρεσης λύσης.

Απέναντι στα συγκεκριμένα λειτουργικά προβλήματα τα οποία καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια σε υπόμνημα του ο εν λόγω οργανισμός, ο δήμος επιμένει να απαντάει με τη λογική των αριθμών, παραπέμποντας μας στην «ορθολογιστική» μιζέρια των κυβερνώντων οι οποίοι «προσπερνάνε» την κρίση και την ανεργία κάνοντας προσθαφαιρέσεις και λογιστικές εγγραφές.

Αλλά το τραγικό αυτής της διοίκησης έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ από τη μία παραδέχεται την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του βρεφοκομείου, λίγο αργότερα ανακαλύπτει την μαγεία των αριθμών για να αυτοαναιρεθεί και να αποδείξει ότι ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζει το βρεφοκομείο, ώστε να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος της αποτυχίας.

Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις τύχες των 192 εργαζομένων του δήμου στον τομέα της καθαριότητας με τις λίγες δεκάδες του βρεφοκομείου στον «ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ», γιατί για εμάς η εργασία αποτελεί υποχρέωση και όχι εργαλείο για μικροκομματική χρήση. Αλλά η βαριά εξάρτηση της διοίκησης στου αριθμούς μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μη αξιοποίηση των εργαζομένων τους οποίους τόσο μεγάλη ανάγκη έχει το δημοτικό βρεφοκομείο δεν φαίνεται να απασχολεί στα σοβαρά τη δημοτική αρχή, λόγω… μονοψήφιου μεγέθους.

Η Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στο βρεφοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» και καλεί τη διοίκηση Μπουτάρη να εισακούσει τις απόψεις τους και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση ή άρνηση άμεσης λήψης μέτρων αποτελεί σοβαρή παράλειψη και εμπαιγμό απέναντι στο προσωπικό το οποίο και έμπειρο είναι, αλλά και αναγκαίο για να μην οδηγηθεί στην κατάρρευση μια ακόμα ζωτικής σημασίας υποδομή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nikh-ths-ellhnikhs-aughs-gia-th-thessalonikh-oristikh-dikaiwsh-twn-ergazome#ixzz5lkbvKqxx

Exit mobile version