Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αποθράσυνση των τούρκων: Θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης στο Αιγαίο!

Πατώντας, για πολλοστή φορά, τόσο στο γνώριμο θράσος που τους διακατέχει όσο  και στην συνεχιζόμενη ηττοπαθή στάση του «Ελληνικού» κράτους, οι τούρκοι αποθρασύνονται ξανά ζητώντας διά στόματος του τούρκου υπουργού Άμυνας  Χουλουσί Ακάρ την λήψη μέτρων από τον Ευάγγελο Αποστολάκη για την αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών! Η νέα αυτή πρόκληση συνεχίστηκε, με τον τουρκικό Τύπο να παίρνει την σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ και να παρουσιάζει χάρες με τις επιδιώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στα τουρκικά δημοσιεύματα γίνεται λόγος για 23 νησιά πάνω στα οποία η Ελλάδα, κατά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας δεν θα πρέπει να έχει στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ στον τουρκικό χάρτη σ’ αυτά τα νησιά περιλαμβάνονται οι Λήμνος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Θάσος, ο Άη Στράτης και τα Δωδεκάνησα.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο η επίμαχη δήλωση του Χ. Ακάρ με την οποία ο τούρκος υπουργός Άμυνας εγείροντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, εξαπέλυε επίθεση κατά της Ελλάδας για παραβίαση των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας με ιταμό ύφος: «Περιμένω από τον ομόλογό μου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ως μέρος ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων».

Μάλιστα, ο Ακάρ κατέληγε απειλητικά λέγοντας ότι «είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο»!

Σε Αιγαίο και Θράκη οι τούρκοι δείχνουν ξεκάθαρα τις επεκτατικές τους διαθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, έχοντας μάλιστα και τους δικούς τους «δούρειους ίππους» εντός της Χώρας μας. Το «Συνταγματικό τόξο», πέρα από κάποιες άτονες και χλιαρές διαμαρτυρίες δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο, φροντίζει με την δουλοπρεπή συμπεριφορά του να αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την συμπεριφορά των τούρκων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-apothrasunsh-twn-tourkwn-pou-thetoun-thema-apostratikopoihshs-sto-aigai#ixzz5lpMe9krW

Exit mobile version