Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας με τον «αριστερό υπόκοσμο»

Έχει συγκυβερνήσει με ΚΚΕ και Πασόκ… Γιατί όχι και με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Νέα Δημοκρατία είχε αποφασίσει το 2015 να προχωρήσει ακόμα και σε «μεγάλο συνασπισμό» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, «αλλά εκείνος μας κορόιδεψε, έκανε εκλογές και επέλεξε τους ΑΝΕΛ», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Εάν η παραπάνω προοπτική (επίσημης) συνεργασίας σε κάποιους μοιάζει ουτοπική, απλά να θυμίσουμε ότι εάν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, έλεγε κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα συγκυβερνούσε με το… Πασόκ, τότε σίγουρα θα τον έστελναν σε ψυχιατρική κλινική!

Η Νέα Δημοκρατία όμως, ως μηχανισμός εξουσίας και τίποτε περισσότερο, πράττει ανάλογα με το κομματικό συμφέρον. Έχει συγκυβερνήσει με το ΚΚΕ, με το Πασόκ, γιατί όχι και με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η ομολογία της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ιδιαίτερη σημασία. Γκρεμίζει από μόνη της το παραμύθι των «ακροδεξιών» παπαγάλων της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνων που μιλάνε για «αριστερό υπόκοσμο», θέλοντας να συντηρήσουν έναν ψεύτικο διπολισμό, που εμφανίζεται μόνο στην προεκλογική περίοδο αφού στον ενδιάμεσο χρόνο, Σύριζα και ΝΔ συνεργάζονται θαυμάσια στα πιο κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Το θράσος της ΝΔ είναι μνημειώδες. Χαρακτηριστικά να θυμίσουμε τις δήθεν οργισμένες αντιδράσεις δεκάδων γαλάζιων βουλευτών για τις δηλώσεις Φίλη με τις οποίες αμφισβητούσε την Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ για τον Δ. Καιρίδη που είπε τα ίδια και… χειρότερα – μέχρι το ότι οι Έλληνες είναι «τεχνητό έθνος» και «απόγονοι των Οθωμανών» – δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ για να διαμαρτυρηθεί. 

«Ψηφίστε ΝΔ για να φύγει η αριστερά», λένε οι κομματάρχες του Μητσοτάκη. Πως ακριβώς θα «φύγει» η αριστερά; Με τον Καιρίδη και τον Τατσόπουλο; Ή με εκείνη την ηγετική ομάδα του 2015 που ακόμα βρίσκεται στην ΝΔ και ήταν πανέτοιμοι να συγκυβερνήσουν με τον «αριστερό υπόκοσμο»;

Για τον πολιτικο-ιδεολογικό εκφυλισμό των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχει σήμερα, ένα και μοναδικό αντίδοτο: Η Χρυσή Αυγή. Για την αριστερά οι λόγοι είναι προφανείς: Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκρουσθεί πολιτικά με τις ιδεοληψίες των κομμουνιστών, η μόνη δύναμη που έχει την δύναμη και την θέληση να λέει αλήθειες εκεί που η ΝΔ σιωπά για ολόκληρες δεκαετίες.

Όσο για την Νέα Δημοκρατία, μονάχα η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής μπορεί να την οδηγήσει σε ένα – έστω και επιφανειακό – πατριωτικό «λίφτινγκ» και αυτό για ψηφοθηρικές ανάγκες και μόνο.

Για όσο συντηρείται το τεχνητό κλίμα του διπολισμού, βασισμένο στο ποιος θα είναι καλύτερος «διαπραγματευτής» και διαχειριστής της εξουσίας, ο εθνομηδενισμός θα κυριαρχεί στον πολιτικό βίο και η Πατρίδα μας θα αφελληνίζεται ολοένα και περισσότερο.

Κανένας από τους δύο δεν θα προσφέρει μεγαλύτερες συντάξεις ή περισσότερες θέσεις εργασίας. Είναι όμως εγγυημένο ότι και οι δύο παρατάξεις – που στην πραγματικότητα είναι μία… – ασκούν την ίδια επικίνδυνη πολιτική στα εθνικά μας θέματα. Τους χαρακτηρίζει εξίσου το έλλειμμα εθνικής υπευθυνότητας και πολιτικής ηθικής.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-summachia-ths-neas-dhmokratias-me-ton-aristero-upokosmo#ixzz5lvS8I3KJ

Exit mobile version