Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτή είναι η Ελλάδα των Μνημονίων: Εφιαλτική η κατάσταση για τους ανέργους 30-54 ετών

Ένα άθλιο παρόν και ένα ακόμη πιο εφιαλτικό μέλλον για τους ανέργους 30-54 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα όπως προκύπτει από την ανάλυση των νεότερων στοιχείων του οργανισμού απασχόλησης για τον μήνα Μάρτιο, στο σύνολο των 928.141 εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία όσοι ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίας από 30 έως και 54 ετών αποτελούν το 61,52%.

Μάλιστα, περισσότεροι από ένας στους δύο είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή παραμένουν χωρίς δουλειά και τουλάχιστον έναν χρόνο (με αρκετούς από αυτούς να μην μπορούν να βρουν μια θέση απασχόλησης ακόμη και έπειτα από δύο χρόνια ανεργίας).

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την τραγική πραγματικότητα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Ελέω των επιπτώσεων που είχαν τα Μνημόνια στην αγορά, οι τριαντάρηδες και πολύ περισσότερο οι σαραντάρηδες και οι πενηντάρηδες, εφόσον χάσουν την θέση εργασίας την οποία κατέχουν, αντιμετωπίζουν πραγματικά πολύ μεγάλες δυσκολίες για να βρουν ξανά απασχόληση και δη επαρκώς αμειβόμενη.

Συνολικά, φέτος τον Μάρτιο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 42.375 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, όταν ανερχόταν σε 885.766 άτομα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όσον αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους, συνολικά ανήλθαν σε 167.910 άτομα (117.551 ανήκαν στους «κοινούς επιδοτούμενους» και 50.358 ήταν εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων) τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων μόλις το 12,6% λαμβάνει επίδομα ανεργίας!

Αυτή είναι η Ελλάδα των Μνημονίων, του «Συνταγματικού τόξου» και του «αντιφασισμού»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/auth-einai-h-ellada-twn-mnhmoniwn-efialtikh-h-katastash-gia-tous-anergous-3#ixzz5m6vj2CZx

Exit mobile version