Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Παναγία των Παρισίων, η Γαλλική Επανάσταση και δήθεν «ευαίσθητοι» του σήμερα

Η Παναγία των Παρισίων, η Γαλλική Επανάσταση και δήθεν «ευαίσθητοι» του σήμερα

Σχόλιο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτοί που σήμερα κυβερνούν την Γαλλία και αυτοί που κυβερνούν και την Ελλάδα είναι όλοι τους τέκνα της περίφημης Γαλλικής “Επανάστασης”. Σε αυτήν την “επανάσταση” απέναντι είναι μόνον τα κινήματα με εθνικές παραδοσιακές Ιδέες, που σε πείσμα μιας τυραννίας, που κρατά περισσότερο από 200 χρόνια, αντιστέκονται!

Μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, που παριστάνουν τους τεθλιμμένους για τις μεγάλες καταστροφές σε αυτό το κόσμημα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον Ναό της Παναγίας των Παρισίων και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της Γαλλικής “επανάστασης”, οι “δημοκράτες” προέβησαν σε λεηλασία της Εκκλησίας και μάλιστα αποχαρακτήρισαν την Παναγία των Παρισίων από Εκκλησία! Κατέστρεψαν επίσης βιτρό πανέμορφα, αποκεφάλισαν αγάλματα, ενώ το 1793 έκαναν την Παναγία των Παρισίων Ναό της θεάς της λογικής!

Πότε έγινε ξανά Ναός η Παναγία των Παρισίων;

Λίγα χρόνια αργότερα, ο καιρός της οχλοκρατίας τελειώνει και η εξουσία είναι στα χέρια του Μεγάλου Ναπολέοντα και έτσι στα 1802 χαρακτηρίζεται και πάλι η Παναγία των Παρισίων σαν Ναός Χριστιανικός. Μάλιστα, μέσα σε αυτόν τον Ναό στα 1804 ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται Αυτοκράτωρ της Γαλλίας!

Υ.Γ.: Όσο για τους πλούσιους, που ανάμεσά τους κάποιοι δεν είναι καν Χριστιανοί, οι οποίοι και παριστάνουν τώρα τους “ευαίσθητους” και προσφέρουν μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών της Εκκλησίας, θα πούμε ότι η Παναγία των Παρισίων αντιμετώπιζε προβλήματα συντηρήσεως και πριν την καταστροφή και για τον λόγο αυτό γινότανε δημόσιος έρανος από τον λαό, ενώ και ο Μακρόν είχε περιορίσει τα κονδύλια συντηρήσεώς του…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-panagia-twn-parisiwn-h-gallikh-epanastash-kai-dhthen-euaisthhtoi-tou-shme#ixzz5mbt3OmkL

Exit mobile version