Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και η Wall Street Journal πιέζει για την δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η καταδίκη τους θα δώσει το πρώτο σήμα για την απομόνωση των φασιστικών δυνάμεων»

Και η Wall Street Journal πιέζει για την δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η καταδίκη τους θα δώσει το πρώτο σήμα για την απομόνωση των φασιστικών δυνάμεων»

Το 2013 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Αντώνης Ρουπακιώτης, είχε πει αναφερόμενος στην πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής ότι «Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι».

Τώρα με την δίκη της Χρυσής Αυγής να πλησιάζει στο τέλος της και τα στοιχεία να βοούν για την αθωότητα του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος επί της μεγαλύτερης σκευωρίας του αιώνα που διανύουμε, ο κύκλος των εξωθεσμικών πιέσεων στην Δικαιοσύνη ασκείται και πάλι.

Έτσι, μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις υπουργών (μέχρι και της Περιστέρας…) στην αίθουσα του δικαστηρίου και την πλειάδα των νεοδημοκρατικών άρθρων περί δήθεν «καθυστέρησης της Χρυσής Αυγής», έρχεται η σειρά μίας αμερικανικής καθεστωτικής εφημερίδας να πιέσει εξωθεσμικά και κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών την Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, με άρθρο που υπογράφει κάποια Νεκταρία Σταμούλη, το οποίο υποτίθεται ότι μιλάει για την «καθυστέρηση» της δίκης, επιχειρείται να δοθεί «γραμμή» στους δικαστές για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής παρά την έλλειψη στοιχείων.

Επισημαίνει, λοιπόν, το άρθρο σε ένα σημείο του ότι «η αργή Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτρέπει σε φασιστικό κόμμα να ευημερεί» και συνεχίζει γράφοντας ότι «η καταδίκη τους θα δώσει το πρώτο σήμα για την απομόνωση των φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για την «καθυστέρηση», περί αυτής άλλωστε το απάντησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτριος Βερβεσός, λέγοντας ότι είναι ευθύνη του εισαγγελέα «που πακετάρει όλες τις δίκες σε ένα. Για να στείλει με τα αυτοκίνητα με τις κλούβες για να δείχνουμε στον κόσμο και σε κάποιους στο εξωτερικό».

Δεν πρόκειται, ούτε περί «στοιχείων» που καταδεικνύουν την καταδίκη. Περί αυτού είχε μιλήσει η ίδια η Wall Street Journal σε παλιότερο άρθρο της όπου σημειωνόταν πως «Ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανώς τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην είναι αρκετά» και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας πως «Πολλοί λένε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα βγει ισχυρότερη από ποτέ αν καταρρεύσει το κατηγορητήριο».

Αυτό που προέχει για τους αμερικανούς δυνάστες του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης είναι να δοθεί «το πρώτο σήμα για την απομόνωση των φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη», όπως γράφει η αρθρογράφος της Wall Street Journal. Κοινώς, μέσα από την δίκη της Χρυσής Αυγής βλέπουν ένα διέξοδο στην χρεοκοπία του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος.

Δυστυχώς, για αυτούς, στην Δημοκρατία, την οποία υποτίθεται ότι προσπαθούν να «προστατεύσουν», καταλύοντάς την, είναι θεσμοθετημένη η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τις πιέσεις όλων των υπολοίπων εξουσιών.

Πάντως, η πληθώρα των εμφανών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων δείχνει ξεκάθαρα ότι η δίκη δεν πηγαίνει καθόλου καλά για το παγκόσμιο κατεστημένο.

Κώστας Αλεξανδράκης

Υ.Γ. Για να αντιληφθείτε την “ποιότητα” της έρευνας πίσω από το άρθρο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως ο συκοφάντης της Χρυσής Αυγής, Καμπαγιάννης, αναφέρεται ως Εισαγγελέας. Πολύ θα θέλανε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-h-wall-street-journal-piezei-gia-thn-dikh-ths-chrushs-aughs-h-katadikh#ixzz5mlIl9iPw

Exit mobile version