Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ολοταχώς προς χρεoκοπία η ΔΕΗ από τους ξενόδουλους κλεπτοκράτες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοταχώς προς χρεoκοπία η ΔΕΗ από τους ξενόδουλους κλεπτοκράτες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ μπορεί να σταματήσει μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής

Μέσω της ανθελληνικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια πλουτίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, αφού η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Μητσοτάκη συνειδητά συνδράμουν στο πονηρό ξεπούλημα και την βίαιη διάλυση της ΔΕΗ

Στις 24 Απριλίου 2019 ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής-λογιστής της Ernst & Young στην ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου της χρεοκοπίας. Συγκεκριμένα λόγω των αλόγιστων πολιτικών που ακολουθήθηκαν από όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα η ΔΕΗ παρουσιάζει σήμερα ζημία κοντά στο €1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Παράλληλα η μετοχή της εταιρίας βούλιαξε 12% με μόνους κερδισμένους τους διεθνείς κερδοσκόπους που ποντάρουν συστηματικά και με μικρό βαθμό ρίσκου λόγω της κομμουνιστικής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης που καταδυναστεύει σήμερα την Ελλάδα σε θέσεις short. Φυσικά η εισαγωγή μίας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα όπως η ΔΕΗ στο χρηματιστήριο έχει ως μόνη εξήγηση το μελλοντικό της ξεπούλημα. Τρανό παράδειγμα αυτής της τακτικής καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας ήταν ο τρόπος που έγινε η παράδοση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom, δηλαδή μέσω αρκετών σταδίων μεταβιβάσεων πακέτων μετοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗ ήταν ένα κρατικό μονοπώλιο που λεηλατήθηκε από τους ξενόδουλους κλεπτοκράτες πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης. Για την ιστορία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (σήμερα μισό ΚΙΝΑΛ και μισό ΣΥΡΙΖΑ) είχαν ισχυρό συνδικαλισμό μέσα στην ΔΕΗ που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις χρυσές επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις προς ημέτερους αποδέκτες. Είναι άξιο να αναφερθεί ότι αυτός ο συνδικαλισμός στην ουσία διαλύθηκε με την συμφωνία Φωτόπουλου-Τσίπρα που λεπτομέρειες της ποτέ δεν βγήκαν στην επίσημη δημοσιότητα.

Ανέκαθεν η παραγωγή ρεύματος από την ΔΕΗ δεν ήταν συμφέρουσα, αφού κατ αρχήν κάθε σοβαρή προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα καταπιέζονταν άμεσα από το κλεπτοκρατικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Τραγελαφικό παράδειγμα πια είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου που συνεχώς πιπίλιζε την καραμέλα των ξένων συμφερόντων ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει πετρέλαιο. Αλλά η μεγαλύτερη προσπάθεια καταστολής της εκμετάλλευσης των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων ήταν η κρίση των Ιμίων. Συγκεκριμένα οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος που είχαν το 1995 ανακαλύψει οι αμερικάνοι να ξεκινάει από τα Ίμια, να περνάει μέσω Αστυπάλαιας και Ανάφης, να συνεχίζει στο ανατολικό μέρος της Κρήτης και να καταλήγει στην Γαύδο έπρεπε τότε να παγώσει.

Όμως αυτή η ασύμφορη παραγωγή ρεύματος φάνηκε με την οικονομική κρίση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία) στην Ελλάδα. Χιλιάδες λογαριασμοί έμεναν απλήρωτοι, αφού κανένας δεν μπορεί να ζήσει καθημερινά αλλά και να διαβιώσει μέσα στο κρύο. Έπειτα χιλιάδες αποσυνδέσεις έγιναν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και σήμερα έχουν αναλάβει τα κοράκια της εισπρακτικής Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, ξάδελφου του υπουργού οικονομικών Τσακαλώτου, να δουν τι μπορούν να αρπάξουν από τους Έλληνες.

Βέβαια ήδη από το 2004 επί Νέας Δημοκρατίας είχε αρχίσει η συντέλεση της καταστροφής της ΔΕΗ. Ο Κωστάκης Καραμανλής δεν αντέδρασε τότε σε όλες τις αντεθνικές νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στην ουσία επέβαλαν την μείωση των εσόδων της ΔΕΗ. Μετά το 2009 ήρθε ο Γιωργάκης Παπανδρέου και το 2010 η μέγγενη των μνημονίων για την κατάσχεση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας περιούσιας των Ελλήνων μέσω των μνημονίων.

Ειδικότερα σήμερα η ανθελληνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε τη ΔΕΗ να αγοράσει την σκοπιανή εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήκει σε στενό συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, που αντιμετώπιζε τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Όμως ενώ η σκοπιανή εταιρία γλύτωσε την χρεοκοπία, σήμερα η ΔΕΗ είναι αυτή που κινδυνεύει να κηρύξει πτώχευση και υφαρπαγή από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Συμπερασματικά, η ΔΕΗ θα μπορούσε να ξαναγίνει μια εύρωστη δημόσια εταιρία διαχείρισης ενέργειας μέσω μιας Εθνικιστικής Κυβέρνησης της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η διεθνής τάση ευνοεί την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, στο Λιβυκό και στο Αιγαίο Πέλαγος και μόνο τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ αξίζουν μια περιουσία. Άρα επιβάλλεται η Ελλάδα να οδηγηθεί στην επόμενη τετραετία από μια πολιτική δύναμη που να έχει την τεχνογνωσία και την θέληση να εξασφαλίσει το μέγιστο όφελος για τον Ελληνικό Λαό.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/foul-pros-chrewkopia-h-deh-apo-tous-jenodoulous-kleptokrates-ths-neas-dhmok#ixzz5mrMX3PcA

Exit mobile version