Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σταθερά «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στην ανεργία και την ανεργία των νέων η… μεταμνημονιακή Ελλάδα

Ενώ την Πρωτομαγιά οι υποκριτές της αριστεράς λένε τις συνήθεις μεγάλες κουβέντες για το «δίκιο του εργάτη», η ανεργία καλπάζει στην… μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Έτσι, στο 18,5% έφτασε τον Ιανουάριο (σημειώνοντας αύξηση από το 18,4% του Δεκεμβρίου…) η ανεργία στην Ελλάδα, όταν στην Ευρωζώνη, με στοιχεία Μαρτίου, ήταν 7,7% και στην ΕΕ 6,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 873.000, με το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες να φτάνει το 14,5% και στις γυναίκες το 23,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 39,7% τον Ιανουάριο από 39,8% το Δεκέμβριο – μακράν το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα, στην Ισπανία (14%) και στην Ιταλία (10,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (1,9%) και στη Γερμανία (3,2%).

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,7% τον Ιανουάριο), στην…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stathera-prwtathlhtria-eurwphs-sthn-anergia-kai-thn-anergia-twn-newn-h#ixzz5mxBa1b5M

Exit mobile version