Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την Ηλεία στο Μάτι: Σταθερή αξία του κατεστημένου η ανικανότητα και η αναλγησία

Από την Ηλεία στο Μάτι: Σταθερή αξία του κατεστημένου η ανικανότητα και η αναλγησία

Γράψαμε ήδη για το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, κατά το οποίο παρουσιάστηκε με αδιάψευστο τρόπο η αποσάθρωση της κρατικής μηχανής, αλλά και η μισάνθρωπη αναλγησία των συριζαίων, οι οποίοι παρενέβαιναν ακόμα και στις επιχειρήσεις, αλλά και δεν δίστασαν ακόμα και να κρύψουν τους νεκρούς για να μπορέσει να κάνει ο Τσίπρας “on camera” συντονιστικό.

Το εξαιρετικά χρήσιμο αυτό ντοκιμαντέρ, όμως, είχε και μία παράπλευρη συνέπεια, αφού αναθάρρησαν οι νεοδημοκράτες. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε και ζωντανή μετάδοση στα social media για να αναμεταδώσει τα όσα παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ.

Δικαιούνται, όμως, οι νεοδημοκράτες να ομιλούν; Για άλλο ένα θέμα η απάντηση είναι «ΟΧΙ», αφού οι νεοδημοκράτες έχουν την δική τους μαύρη ιστορία ανικανότητας και μίας πύρινης λαίλαπας που «κατάπιε» πολύ κόσμο.

Το μυαλό μας πάει στα τέλη Αυγούστου του 2007 και στην μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε την Ηλεία. Τότε το μέτωπο της πυρκαγιάς ξέφυγε πολύ γρήγορα από τον έλεγχο της πυροσβεστικής και σύντομα η λαίλαπα κατέκαψε τεράστια δασική έκταση σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του νομού Ηλείας παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, διαλύοντας περιουσίες και καταστρέφοντας μερικά από τα πιο όμορφα και αρχαία δάση της χώρας.

Τα κοινά σημεία του τότε με το σήμερα είναι:

Α) Η ανικανότητα της κρατικής μηχανής, η οποία παρά τις εκκλήσεις έδρασε πολύ ώρα μετά τις πρώτες αναφορές για την πυρκαγιά.

Β) Οι απίστευτες ατάκες των κυβερνητικών στελεχών εκείνης της εποχής, μεταξύ των οποίων το περιβόητο «Στρατηγός Άνεμος» που έχει μείνει στην ιστορία και το «ασύμμετρη απειλή», φράση που χρησιμοποίησε και ο Τσίπρας στο παρανάλωμα στο Μάτι.

Γ) Ο ανθρώπινος πόνος των συγγενών των 49 νεκρών

Δ) Τα λεφτά του «Ταμείου Αλληλεγγύης», τότε ονομάστηκε «Ταμείο Μολυβιάτη», που μοιράστηκαν προεκλογικά σε διάφορους άσχετους με την Ηλεία.

Εν κατακλείδι, οι νεοδημοκράτες «καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε», αφού είναι ίδιοι με τον Σύριζα. Τα προβλήματα της Ασφάλειας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλα πολλά μπορούν να απαντηθούν μονάχα από μία Εθνική Διακυβέρνηση της Χρυσής Αυγής και όχι από τους άχρηστους κομματανθρώπους του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-thn-hleia-sto-mati-statherh-ajia-tou-katesthmenou-h-anikanothta-kai-h-a#ixzz5mzWxWYoL

Exit mobile version