Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανοράματα μυστικής Ιστορίας – Μέρος Γ’

Πανοράματα μυστικής Ιστορίας - Μέρος  Γ’

Ο εσωτεριστής και μυημένος αποκρυφιστής Ζαν Μαρκ Ριβιέρ (Jean Marques-Rivière) έγραψε: «Ο εσωτερισμός, με την δύναμή του στο ιδεολογικό επίπεδο, καθοδηγεί τον κόσμο !».

[Ο Jean-Marie Rivière, γνωστός ως Jean Marquès-Rivière (1903-2000), υπήρξε ανατολιστής, δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος και σεναριογράφος. Γοητευμένος κατά την νεότητά του  από τον θιβετιανό βουδισμό, την Θεοσοφία και την παραδοσιοκρατία του Ρενέ Γκενόν, στα μέσα της δεκαετίας του 1920 έγινε μέλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, ενώ το 1931 ήλθε σε ρήξη με τον Τεκτονισμό και εστράφη προς τον ιθαγενή – γαλλικό φασισμό. Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, συνεργάσθηκε με τους Γερμανούς κατά των μυστικών εταιρειών και συμμετείχε  στην αντι-μασονική ταινία προπαγάνδας «Απόκρυφες δυνάμεις»  και στις μόνιμες εκθέσεις «Ο Ιουδαίος και η Γαλλία» και «Τεκτονισμός, ο νεκροθάπτης της ειρήνης». Το 1944  κατέφυγε στο εξωτερικό  ηύρε καταφύγιο στην Ισπανία του Φράνκο, ενώ το 1949 κατεδικάσθη ερήμην σε θάνατο και «εθνική ατίμωση»

Στην Ισπανία του Φράνκο, όπου απέκτησε μια θέση Καθηγητού των Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιον της  Μαδρίτης, ο Jean Marques-Rivière δεν υπήρξε  πλέον επίκεντρο προσοχής. Όμως πολλά από τα βιβλία του, επανεξεδόθησαν  όπως τα «Στην σκιά των μονών του  Θιβέτ» και «Η ιστορία των εσωτερικών δογμάτων». Το 1985 εδημοσίευσε στο Παρίσι με το όνομα Jean M. Rivière το βιβλίο «Καλατσάκρα – Η ταντρική μύηση του Δαλάϊ Λάμα». Απέθανε το 2000 στην Λυών.]

Η απόκρυφη πλευρά της συγχρόνου ιστορίας είναι πολύπλοκη και εξαιρετικώς πολυποίκιλη. «Λίαν Σημαντικά Πρόσωπα» – VIP του πλανήτη, «υπεράνω πάσης υποψίας», συνδέονται με σκοτεινές εσωτεριστικές οργανώσεις παραγγελίες. Ο πρώην πρόεδρος Μπους – Πατήρ εμυήθη το 1943 στην διαβόητη μυστική εταιρεία «Κρανίο και Οστά» – «Skull and Bones» του Πανεπιστημίου του Γέηλ, ιδρυθείσα το 1832. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο  Τζορτζ Μπους υπήρξε και Διευθυντής της CIA.

Η «Skull and Bones» μαζί με άλλες ημιαπόκρυφες εταιρείες όπως το «Καταπίστευμα Ρόουντς» (Rhodes Trust), συμφώνως προς το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Economist» (25 Δεκεμβρίου 1992), είναι η σύγχρονη αναβίωση των «Πεφωτισμένων της Βαυαρίας»,  των Ιλουμινάτων του διαβοήτου Άνταμ Βαϊσχάουπτ (Adam Weißhaupt,1748-1830).

Ο πατέρας του Πατρός Μπους, Πρέσκοτ (Prescott) ήταν επίσης μέλος της «Skull and Bones». Οι ισχυρότερες οικογένειες των Ηνωμένων Πολιτειών θα καθίσταντο επίσης μέλη της (EIR – «Executive Intelligence Review» της 1ης  Ιανουαρίου 1990) – Ειδική έκθεση, «Αμερικανικός Λεβιάθαν: Ο διοικητικός φασισμός υπό το καθεστώς Μπους», σελίς 181).

Μεταξύ αυτών αναφέρονται : «η οικογένεια Χάριμαν (Harriman), διοικούντες της εταιρείας Morgan Guaranty Trust, και μέλη της «Skull and Bones» επί γενεές» –  «Πετρέλαιο: ανάμεσα στους μυημένους της μυστικής εταιρείας  υπάρχουν οι Ροκφέλερ» – «Νομική υπεράσπιση μέσω ενός πλέγματος δικηγορικών γραφείων και διευθυντικών θέσεων της CIA» [ όρα το βιβλίο του Maurizio Blondet «Οι αδελφοί της αποσυνθέσεως – Πολιτιστικές στρατηγικές της μυητικής ισχύος» – «Gli “Adelphi” della Dissoluzione – Strategie culturali del potere iniziatico», εκδόσεις Ares, Μιλάνο, 1994, σελίς 232).

Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ότι, συμφώνως προς τον  Αμερικανο – βρετανό οικονομολόγο, ιστορικό και συγγραφέα Άντονυ Σύριλ Σάτον (Antony Cyril Sutton,1925-2000), όπως γράφει στο  βιβλίο του «Το μυστικό κατεστημένο της Αμερικής – Μια  εισαγωγή στην τάγμα “Κρανίο και Οστά”»  [«America’s Secret Establishment – An Introduction to the Order of Skull & Bones » (εκδόσεις Lliberty House Press, Bilings, 1986, σελίδες 207 και ένθεν)], όπου η οργάνωση φέρεται ότι συνδέεται με το κίνημα της Νέας Εποχής και όπως λέγει ο Sutton, «οι σατανιστικές πτυχές της δεν είναι εξωγενείς».

Η Μέριλυν Φέργκιουσον (Marylin Ferguson) στο βιβλίο της «Η Υδροχοϊκή Συνωμοσία», το οποίο υπήρξε μια πραγματική «Βίβλος» για το «Κίνημα της Νέας Εποχής» (“New Age” Movement), αναφέρει τον Aldus Huxley μαζί με τον Teilhard de Chardin, τον Carl Gustav Jung, τον Abraham Maslow, τον Carl Rogers, τον Roberto Assagioli, τον Krishnamurti κ.α. μεταξύ των χαρακτήρων, που πρέπει να θεωρηθούν οι πνευματικοί πατέρες της Νέας Εποχής. Ο Aldous Huxley και ο αδελφός του Julian, (πρώτος ηγέτης του U.N.E.S.C.O.), ήσαν επίσης μέλη σημαντικών οικουμενιστικών παγκοσμίων ενώσεων και συνδέσμων, μεταξύ των οποίων και η περιβόητη αγγλοσαξονική «Φαβιανή Εταιρεία» («Fabian Society»).

Το βιβλίο επαινέθηκε από τόσο ποικίλα στοιχεία όπως ο συγγραφεύς  Άρθουρ Καίστλερ, ο οποίος το απεκάλεσε «εκπληκτικό και προκλητικό» και ο βοηθός Γενικός Γραμματεύς των Ηνωμένων Εθνών Ρόμπερτ Μύλλερ, ο οποίος το εχαρακτήρισε ως «αξιοσημείωτο» και «εποικοδομητικό». Ο διάσημος ψυχολόγος Καρλ Ρότζερς εδήλωσε  πως  «χαράζει, με αξέχαστη ζωντάνια το περίπλοκο πλέγμα αλλαγών που διαμορφώνει την αναπόφευκτη επανάσταση στον πολιτισμό μας» και είπε ότι το βιβλίο «παρέχει στο πρωτοποριακό πνεύμα το θάρρος να προχωρήσει».

Ο φιλόσοφος και θρησκευτικός επιστήμονας Τζέϊκομπ Νήντλμαν (Jacob Needleman) προέβλεψε ότι το βιβλίο θα βοηθούσε την σκέψη της «Νέας Εποχής» να γίνει «πιο κατανοητή και ολιγότερον απειλητική» για το ευρύ κοινό της Αμερικής. Αυτό επεβεβαιώθη από την τεραστία επιτυχία του, καθώς η «Υδροχοϊκή Συνωμοσία» έφθασε και παρέμεινε σταθερά στον κατάλογο των καλλίστων πωλήσεων, ενώ οι διαλαμβανόμενες στο βιβλίο απόψεις εισεχώρησαν στον καθημερινό λαϊκό πολιτισμό. Εντός ολίγου χρόνου το βιβλίο κατέστη «το εγχειρίδιο της Νέας Εποχής» (όπως εγράφη και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος «USA Today») και οδηγό κείμενο μια φιλοσοφίας «που συνεχίζει να ανοίγει ολοένα και περισσότερο τον δρόμο της στην πολιτιστική, θρησκευτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του έθνους» (New York Times) .

Παρά το ότι το βιβλίο δεν ήταν ρητώς πολιτικό, εξέφραζε τον πρώιμο ενθουσιασμό για μία ριζοσπαστική κεντρώα προοπτική. Στο κεφάλαιον «Δεξιά εξουσία» η Φέργκιουσον γράφει: «Το Ριζοσπαστικό Κέντρο … δεν είναι ουδέτερο, δεν ευρίσκεται στο μέσον του δρόμου, αλλά έχει θέα ολοκλήρου του δρόμου. Από αυτό το πλεονεκτικό σημείο βλέπουμε ότι οι διάφορες σχολές σκέψεις σχετικώς με οποιοδήποτε θέμα – πολιτικό ή άλλο – περιλαμβάνουν πολύτιμες συνεισφορές μαζί με λάθη και υπερβολή».

Το βιβλίο τελικώς μετεφράσθη σε 16 ξένες γλώσσες και η Φέργκιουσον κατέστη παγίως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο, περιφερομένη μέχρις την Βραζιλία, την Σουηδία και την Ινδία για να μεταδώσει το «ελπιδοφόρο μήνυμά» της. Το 1985 ενεφανίσθη ως ο κύριος ομιλητής στο συνέδριον «Πνεύμα της Ειρήνης»  («Spirit of Peace») με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, ….όπου ενεφανίσθη μαζί με την «Μητέρα Τερέζα» και τον Δαλάϊ Λάμα του Θιβέτ !

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panoramata-mustikhs-istorias-meros-g#ixzz5n2yOsmem

Exit mobile version