Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα κείμενο του Κωνσταντίνου Τσάτσου για τον κομμουνιστικό κίνδυνο από τον Δεκέμβριο του 1975 και η ενοχή της ΝΔ για την επικράτηση της αριστεράς

Ένα κείμενο του Κωνσταντίνου Τσάτσου για τον κομμουνιστικό κίνδυνο από τον Δεκέμβριο του 1975 και η ενοχή της ΝΔ για την επικράτηση της αριστεράς

Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί

Ένα προφητικό κείμενο είχε επιδώσει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 1975. Το 16σέλιδο δακτυλογραφημένο σημείωμα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, περιελάμβανε υποδείξεις και παρατηρήσεις για την κυβερνητική πολιτική, με αναφορές στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τον Τύπο μεταξύ άλλων.μΤο έγγραφο εντοπίστηκε στο Αρχείο Καραμανλή. «Απογραφή δυνάμεων στο τέλος του 1975». 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στα βιβλιοπωλεία και στην προσπάθεια της αριστεράς να τα ελέγξει.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Γράφει λοιπόν τον Δεκέμβριο του 1975 ο Κωνσταντίνος Τσάτσος: “Το 80% των Βιβλιοπωλείων διευθύνονται από αριστερούς. Και όταν πουλούν [μη] αριστερά βιβλία δεν τα προβάλλουν στις προθήκες. Σχεδόν τα κρύβουν. Πολλά βιβλιοπωλεία γύρω από το Παν/μιο (τα θεωρούμενα φοιτητικά βιβλιοπωλεία) διαθέτουν κατά τα 90% αριστερά βιβλία. Σωρηδόν μεταφράζονται αριστερά βιβλία και με αυτά τρέφονται οι νέοι. Αφήνω ότι οι Τράπεζες δίνουν διαφημίσεις κυρίως στα αριστερά περιοδικά.”

Οι επισημάνσεις αυτές του Κωνσταντίνου Τσάτσου επαληθεύησαν πλήρως στον χρόνο και σήμερα όλοι σχεδόν οι εκδοτικοί οίκοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ελέγχονται από τους αριστερούς.

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ 

Στην συνέχεια του κειμένου του ο Κωνσταντίνος Τσάτσος τονίζει: “Ο διευθύνων τις δημόσιες σχέσεις στην Εθνική Τράπεζα και σε όλα τα παρακλάδια της είναι σαρξ εκ σαρκός του Βήματος.

Αντιθέτως το καλλίτερο ανωτέρου επιπέδου περιοδικό που κυκλοφορεί από 5 ετών στην Ελλάδα ζη από ψιχία, ενώ θα μπορούσε να γίνη το βασικό όργανο αντιστάσεως κατά του αριστερισμού. Ο χειρισμός σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ δύσκολος. Διότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι καλοί αριστεροί. Αλλά δεν πρέπει να αγνοούνται και οι μη αριστεροί που, δυστυχώς, είτε είναι αδιάφοροι, μοναχικοί και υπερόπτες, είτε κιοτεμένοι.”

Δυστυχώς επαληθεύηκε πλήρως τόσο στην κυριαρχία της αριστεράς που επιτεύχθηκε, όσο και στην δειλία των μη αριστερών που δεν έδωσαν καμία μάχη και υπεχώρησαν ατάκτως και υποχωρούν ακόμη και σήμερα, αλλά δυστυχώς για την αριστερά, υπάρχει από το 2012 και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-keimeno-tou-kwnstantinou-tsatsou-gia-ton-kommounistiko-kinduno-apo-ton#ixzz5n91P0l90

Exit mobile version