Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γολγοθάς δίχως τέλος για τους Έλληνες με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Άρθρο από την εθνική εφημερίδα Εμπρός

Υπερπλεονάσματα το ύψος των οποίων προκαλεί ίλιγγο προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που απέστειλε το υπουργείο των Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα μ’ αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα εκτιμά ότι κατά την τετραετία 2019-2022 θα επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα από 3,9 μέχρι και 4,6%!

Οι αντιμνημονιακοί μασκαράδες της αριστεράς με απλά λόγια, παρουσιάζονται στην πράξη βασιλικώτεροι του Βασιλέως ή επί το ακριβέστερον, μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Υπό τον πομπώδη τίτλο «Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019» (το οποίο βεβαίως είναι πρόγραμμα κάθε άλλο παρά σταθερότητας) το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε την ανωτάτη διοίκηση των Βρυξελλών πως τα πλεονάσματα για τα έτη 2019 μέχρι και 2022 προβλέπονται να είναι:

4,1% ή υπερπλεόνασμα 1,14 δισ. ευρώ για το 2019

3,9% ή υπερπλεόνασμα 800 εκατ. ευρώ για το 2020

4,1% ή υπερπλεόνασμα 1,22 δισ. ευρώ για το 2021

4,6% ή υπερπλεόνασμα 2,33 δισ. ευρώ για το 2022

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, τα παραπάνω προσδοκώμενα υπερπλεονάσματα δεν πρόκειται να προέλθουν από την περίφημη ανάπτυξη ή τις πολυδιαφημισμένες επενδύσεις, τα οποία αμφότερα παρέμειναν λόγια δίχως αντίκρισμα και φρούδες ελπίδες. Αντιθέτως, είναι προφανές ότι η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης εξαρτάται άμεσα από την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πολιτική η οποία ακολουθείται απρόσκοπτα επί δεκαετία και παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί προεκλογικά το αφήγημα του δήθεν επιτεύγματος της εξόδου από την εποχή των Μνημονίων.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα του οποίου θα αποτελεί καθώς δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τον πυλώνα της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, αρκείται στο να δεσμεύεται μέσω συνεντεύξεως σε βελγική εφημερίδα πως θα «επαναδιαπραγματευτεί τα υψηλά πλεονάσματα» που συμφώνησε με τους Ευρωπαίους εταίρους η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα. Παρά την «διαφωνία» του ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει (για να μην ανησυχήσουν οι εταίροι μας) πως «η διαπραγμάτευση αυτή δεν θα αρχίσει αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά θα στηριχθεί στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μέσα από την υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων»!

Πρόκειται προφανώς για προαποφασισμένη οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα κατόπιν εντολών της Ε.Ε. και συγκεκριμένα της γερμανικής επικυριαρχίας, πολιτική την οποία έχουν δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσουν τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης. Γι’ αυτό ο τελευταίος αποφεύγει πεισματικά να καταγγείλει στον Ελληνικό Λαό τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αν μη τι άλλο δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, εκείνη δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη συμπαιγνία έχει βεβαίως το ίδιο όπως πάντα θύμα: τον Ελληνικό Λαό ο οποίος θα κληθεί εκ νέου να πληρώσει το μάρμαρο της «σταθερότητας», μιας σταθερότητας νοσηρής σε βαθμό τέτοιο ώστε να αφανίζει κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και προόδου της εθνικής οικονομίας. Καθίσταται συνεπώς αναπόφευκτη η λήψη νέων επώδυνων μέτρων κατά των φορολογουμένων, λήψη η οποία θα συνδυαστεί με νέα δανεικά τα οποία η επόμενη κυβέρνηση θα παρουσιάζει ως «επίτευγμα» της οικονομικής της πολιτικής. Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν ένδειξη (ούτε καν απόδειξη) βελτίωσης του οικονομικού κλίματος αλλά μεθόδευση αυστηροποίησης των δεσμών που κρατούν αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία στις απαιτήσεις των ξένων, δανειστών και «εταίρων».

Συμπερασματικά, αποδεικνύεται προϊόντος του χρόνου πως καμία έξοδος από τα Μνημόνια δεν έχει επέλθει, παρά μονάχα σε επικοινωνιακό επίπεδο και μόνον για λόγους πολιτικής σκοπιμότητος. Η ελληνική οικονομία είναι σφιχτά αλυσοδεμένη στην απάτη του υποτιθέμενου «ευρωπαϊκού κεκτημένου» η οποία αργά αλλά σταθερά την οδηγεί προς τον θάνατο. Εν προκειμένω λοιπόν, καλείται ο Λαός μας να δώσει την δική του απάντηση στο υπερπλεόνασμα υποκρισίας και μνημονιακής υποδούλωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, στηρίζοντας την μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναδώσει πνοή στην εθνική μας οικονομία, στηρίζοντας την Χρυσή Αυγή!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/golgothas-dichws-telos-gia-tous-ellhnes-me-sfragida-suriza-kai-nd#ixzz5n93AQNlc

Exit mobile version