Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σφοδρή επίθεση Όρμπαν σε Βέμπερ, τον ανθέλληνα που προσκύνησε ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση Όρμπαν σε Βέμπερ, τον ανθέλληνα που προσκύνησε ο Μητσοτάκης

Σε αντίθεση με τον ομογάλακτό του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάθεται «σούζα» και «κλαρίνο» σε κάθε επιθυμία-διαταγή του ΕΛΚ, ο Βίκτορ Όρμπαν «δεν μασά» τα λόγια του και δείχνει ότι φέρεται ως γνήσιος πρωθυπουργός της χώρας του και όχι ως ανδρείκελο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποστήριξή του από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, κατηγορώντας τον άλλοτε σύμμαχό του ότι «προσέβαλε» την χώρα του.

Η συμμετοχή του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση εδώ και πολλούς μήνες με τους ηγέτες του ΕΛΚ, ανεστάλη προσωρινά τον Μάρτιο μετά και την επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μια συνέντευξη του Βέμπερ στην δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF τον έκανε ωστόσο να αλλάξει γνώμη εξήγησε ο Όρμπαν.

«Ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και πως δεν θέλει τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν» είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βουδαπέστη. «Είναι μια προσβολή προς την Ουγγαρία και τους Ούγγρους ψηφοφόρους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Έπειτα από αυτό η Ουγγαρία και ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν την υποστήριξή τους στον κ. Βέμπερ» είπε.

Σε αντίθεση με τον Όρμπαν, ο Μητσοτάκης όχι μόνο δέχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τιμές Μεσσία τον ανθέλληνα Βέμπερ, αλλά και στις θετικές δηλώσεις του τελευταίου υπέρ της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία καλωσόρισε (!), το μόνο που έκανε ως… αντίδραση ήταν να λογοκρίνει τις δηλώσεις αυτές στο επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΔ. Αετοί και κότες και αντιλαμβάνεστε ανάμεσα σε Όρμπαν και Μητσοτάκη ποιος είναι ο Αετός και ποιος η κότα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ormpan-epitethhke-ston-bemper-ton-anthellhna-pou-proskunhse-o-mhtsotakhs#ixzz5nKU7bSCt

Exit mobile version