Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μιλά για αναδιαπραγμάτευση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών;

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μιλά για αναδιαπραγμάτευση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών;

Πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο ακολούθησαν τις εξαγγελίες του Τσίπρα για παροχές και φοροελαφρύνσεις την περασμένη Τρίτη στο Ζάππειο. Άλλα επικεντρώθηκαν στο τι αφορά η μείωση του ΦΠΑ και άλλα δημοσιεύματα αναλύουν με λεπτομέρειες το τι θα πάρουν ως 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι. Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που παρουσίασαν το “μούδιασμα” όπως αναφέρουν, των περιβόητων θεσμών από την εξαγγελία αυτή.

Για τους εκπροσώπους των θεσμών, ο Τσίπρας εξυπηρετώντας εκλογικές σκοπιμότητες παρουσίασε ένα σχέδιο παροχών που στην ουσία μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί και ψηφιστεί έως το 2022. Όλα αυτά χωρίς την προηγούμενη έγκριση τους αφού όπως καταγράφουν τα περισσότερα δημοσιεύματα οι προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο έγιναν χωρίς να προηγηθεί αναλυτική γραπτή ενημέρωση των τεχνοκρατών των δανειστών για τις παροχές. Το γεγονός που προκάλεσε την ενόχλησή τους ενώ δεν ήταν τυχαίο πως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις έσπευσε να δηλώσει στο πρακτορείο Bloomberg ότι «θα χρειασθεί να γίνουν περισσότερες, σε βάθος, συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ώστε να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχουν υπόψη».

Ο Τσίπρας δεν είναι ο μόνος που αμφισβητεί τα συμφωνημένα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προωθεί πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ψήφισε. Το περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg δηλώνοντας πως «ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι υπερβολικά υψηλός» και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τη μείωσή του.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής. Εάν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί πως τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε και ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υψηλά και οφείλουν να μειωθούν και παράλληλα δεσμεύεται ότι θα διαπραγματευθεί την μείωσή τους, γιατί δεν δεσμεύεται ότι μόλις αναλάβει πρωθυπουργός θα διαπραγματευθεί και την Συμφωνία των Πρεσπών; Ο ίδιος έχει αναφέρει πολλάκις πως η συμφωνία αυτή είναι πολύ προβληματική και δημιουργεί σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την γλώσσα και την εθνικότητα των σκοπιανών. Αφού τα συμφωνημένα πρωτογενή πλεονάσματα μπορούν να αλλάξουν, γιατί να μην μπορεί να αλλάξει και η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας μας στους σλάβους;

Πώς μπορεί για την συμφωνία Κοτζιά-Ζάεφ να δηλώνει πως «το κράτος έχει συνέχεια» ενώ για τα υψηλά πλεονάσματα να μην τίθεται τέτοιο θέμα;

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάποιος θα μπορούσε να πει πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής μεταξύ δύο κρατών και έχει διεθνή διάσταση, ενώ η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας αφορά μόνο την Ελλάδα. Αυτό είναι ψευδές πέρα για πέρα. Δυστυχώς, από την αποφράδα μέρα που ο Γιωργάκης Τζέφρυ Παπανδρέου έβαλε τη χώρα μας στο μνημόνιο το 2010, η εθνική μας κυριαρχία έχει μειωθεί και η χάραξη της δημοσιονομικής της πολιτικής αφορά και τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξού και οι ανακοινώσεις Τσίπρα για μείωση φόρων κλπ θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει να αλλάξει η συμφωνία των Πρεσπών γιατί επί της ουσίας δεν διαφωνεί με το περιεχόμενό της. Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δεκαετίες είχε ως θέση της την σύνθετη ονομασία για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων.Δεν είναι τυχαίο που δεν προχώρησε σε ενέργειες που θα προκαλούσαν εκλογές για να αποτρέψει την ψήφισή της, δεν είναι τυχαίο που ο Δένδιας στήριξε τον Σύριζα κατά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι τυχαίο που σε κάθε ευκαιρία ο κύριος Μητσοτάκης δηλώνει πως θα σεβαστεί την συμφωνία αφού «το κράτος έχει συνέχεια».

Αν είχε την θέληση, θα δήλωνε ευθαρσώς πως προδοσία των Πρεσπών θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως δηλώνει πως θα επαναδιαπραγματευθεί και τα συμφωνημένα πλεονάσματα. Πόσο μάλλον όταν το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας είναι απείρως πιο σημαντικό από οποιαδήποτε οικονομική πολιτική και οποιοδήποτε πλεόνασμα.

Αντιθέτως, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή έχει δεσμευθεί, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, ότι όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας θα καταργήσει την αισχρή συμφωνία της λίμνης και θα αγωνιστεί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και το ιερό της όνομα με όλες της τις δυνάμεις. Είναι ξεκάθαρο πως οι εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες που θέλουν να ανατραπεί η προδοσία οφείλουν να στηρίξουν τη μοναδική πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να σώσει τη Μακεδονία μας, τη Χρυσή Αυγή και τον Αρχηγό της Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Άγγελος Ιωάννου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejaggelies-tou-tsipra-gia-paroches-kai-foroelafrunseis#ixzz5ncLnGNBQ

Exit mobile version