Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες τουρκικές προκλήσεις με φόντο την ΑΟΖ: «Θυμηθείτε το 1974»!

Νέες τουρκικές προκλήσεις με φόντο την ΑΟΖ: «Θυμηθείτε το 1974»!

Κορυφώνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με τους τούρκους να συνεχίζουν τις προκλήσεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν να διεκδικούν παράνομα οφέλη από τους ραγιάδες Αθηνών και Λευκωσίας.

Έτσι, σε πρώτο χρόνο, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, εκτόξευσε απειλές πολέμου, παρομοιάζοντας την αποστολή του «Μπαρμπαρός» και του «Πορθητή» με τον «Αττίλα» του 1974.

«Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του» είπε ο Τσελίκ και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ο Αναστασιάδης και ο Τσίπρας ακόμα μιλάνε με τους τούρκους αντί να δείχνουν την ελληνική ισχύ αποτροπής.

Σε δεύτερο χρόνο, ο ΓΓ του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγατάι Έρτζιγές, ανέπτυξε τις τουρκικές πομφόλυγες στο twitter, λέγοντας ότι «Νησιά μπορεί να λάβουν μηδενική ή μειωμένη ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα, εάν η παρουσία τους στρεβλώνει την ισότιμη οροθεσία».

Στην πραγματικότητα, όπως έχουμε ήδη δείξει, «σύμφωνα με το Άρθρο 121, παράγραφος 2, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που αντανακλά εθιμικό διεθνές δίκαιο, νησιά, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, απολαμβάνουν το ίδιο καθεστώς, και, κατά συνέπεια, παράγουν τα ίδια θαλάσσια δικαιώματα όπως τα άλλα εδάφη της ξηράς».

Εμείς να ξαναπούμε το προφανές: Οι τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο την γλώσσα των κανονιοφόρων και όσο βλέπουν απέναντί τους σκυφτά ανθρωπάκια, θα ανεβάζουν την ένταση. Όταν απέναντί τους δουν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τότε θα λουφάξουν και θα σταματήσουν τις προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-tourkikes-proklhseis-me-fonto-thn-aoz-thumhtheite-to-1974#ixzz5niUJaTbr

Exit mobile version