Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπολσεβίκοι σε κότερα, παροχές και στο βάθος εκλογές

Άρθρο από την εθνική εφημερίδα Εμπρός

Την παγωμάρα που προκάλεσε ακόμη και στους ομοϊδεάτες του το ζήτημα των διακοπών σε πολυτελές κότερο καπιταλιστών επιχείρησε να αναστρέψει ο Τσίπρας, προβαίνοντας στην εξαγγελία παροχών αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα.

Και με τα φτωχά λαϊκά στρώματα και με το κεφάλαιο «που εκμεταλλεύεται και εξαχρειώνει τον άνθρωπο» γίνεται; Φυσικά και γίνεται στο τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης όπου εξουσιάζουν οι μπολσεβίκοι με την πλήρη αβάντα του εγχώριου κεφαλαίου. Κατά τραγική (ή κωμική αν προτιμάτε) της τύχης ειρωνεία, εκείνοι που κατηγορούσαν την Χρυσή Αυγή για… στενές σχέσεις με τους εφοπλιστές, κάνουν διακοπές στα κότερα των εφοπλιστών. Και ο καθένας αντιλαμβάνεται πως τα κότερα είναι μονάχα μια λεπτομέρεια των μυστήριων δραστηριοτήτων του υφιστάμενου συνεταιρισμού καπιταλιστών και αριστεράς.

Καθότι λοιπόν το γόητρο της «προστάτιδος των φτωχών» αριστεράς επλήγη από τις αποκαλύψεις, κρίθηκε σκόπιμη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και η αλλαγή της ατζέντας της επικαιρότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εξαγγελία παροχών, με τους βουλευτές του κόμματός του να περνούν στην επικοινωνιακή αντεπίθεση προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα. Κι όλα αυτά ενόψει ευρωεκλογών, εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και με το μυαλό πάντοτε στις εθνικές εκλογές.

Έχει η ελληνική οικονομία την δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις παροχές που εξήγγειλε ο Τσίπρας; Για την ώρα τις έχει, με βραχύ βεβαίως ορίζοντα, χάρη στην φορολογική αφαίμαξη πολιτών και επιχειρήσεων. Το γεγονός ότι οι παροχές αυτές ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθές. Πολύ περισσότερο όμως καταδεικνύει πως η περίοδος που θα ακολουθήσει μετά τις εθνικές εκλογές θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή για τους Έλληνες φορολογούμενους. Διότι τις όποιες παροχές εξαγγέλλονται δεν τις προσφέρει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (όπως οι θλιβεροί πολιτικάντηδες της αριστεράς ισχυρίζονται) αλλά οι διαρκείς θυσίες των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αυτά τα νοικοκυριά και αυτές οι επιχειρήσεις είναι που θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν ξανά το τίμημα των προεκλογικών παροχών.

Είναι γεγονός ότι σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης έχει καλλιεργηθεί η πεποίθηση πως η επερχόμενη πολιτική μάχη δεν θα έχει τον χαρακτήρα σύγκρουσης μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Το Καθεστώς φρόντισε (και εδώ ακριβώς διέπρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά) να πείσει εν πολλοίς το Λαό πως η πολιτική των Μνημονίων αποτελεί μονόδρομο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι εθνικές εκλογές που έρχονται θα διαφέρουν πολύ από τις αντίστοιχες του 2015. Η απάτη όμως, την οποία με αριστοτεχνική μαεστρία έστησαν δανειστές και το εγχώριο πολιτικό σύστημα, δεν δύναται να διαρκέσει επί μακρού χρόνου. Οι εξελίξεις που θα λάβουν χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εθνικές εκλογές θα επαναφέρουν στην κοινή γνώμη τα ισχυρά εκείνα διλήμματα που τον απασχολούσαν προ του 2015.

Η προεκλογική περίοδος την οποία διανύουμε είναι περίοδος ανάδειξης και προβολής απατεώνων. Οι κόκκινοι ανέβηκαν στα κότερα και υπηρετούν με ζήλο το κεφάλαιο, οι ψοφοδεξιοί παριστάνουν άξαφνα τους κοινωνικά ευαίσθητους που θλίβονται από την οικονομική ισοπέδωση της μεσαίας τάξης και το δημοσιογραφικό κατεστημένο παίζει τα ρέστα του, επιχειρώντας να επαναφέρει τον διπολισμό περασμένων δεκαετιών, με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι οι παραπάνω ωστόσο, αναγνωρίζουν, στοχοποιούν και χτυπούν με κάθε μέσο ένα κοινό εχθρό: τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η πραγματικότητα βεβαίως θα αναδειχθεί μεγαλοπρεπώς μετά τις εθνικές εκλογές, όταν οι κομματικές συμμορίες του κλεπτοκρατικού τόξου θα αδυνατούν ελέω Χρυσής Αυγής να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους ξένους. Όσο πιο δυνατή συνεπώς αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή στις εκλογές τόσο πιο αισιόδοξο θα είναι το μέλλον για την Πατρίδα και το Λαό μας.

Ευάγγελος Καρακώστας

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mpolsebikoi-se-kotera-paroches-kai-sto-bathos-ekloges#ixzz5nkVbH5is

Exit mobile version