Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι τούρκοι

Συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι τούρκοι

Σκηνικό πολέμου στήνει για μία ακόμα φορά ο “σουλτάνος” Ερντογάν σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο με την άσκηση «Θαλασσόλυκος», η οποία έχει στόχο να ξεπεράσει σε έκταση την προηγούμενη «Γαλάζια Πατρίδα».

Στόχος όπως διαμηνύουν οι τούρκοι είναι να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα σε όσους επιχειρούν να περιορίσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Επί της ουσίας ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην κλιμάκωση των προκλήσεων τόσο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όσο και στο Αιγαίο με δύο στόχους.

Αρχικά επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του ακροατήριο ότι δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει στις πιέσεις των ΗΠΑ ή της Ε.Ε, αλλά είναι σε θέση να χαράζει και να επιβάλλει πολιτική, αποδεικνύοντας ότι είναι ισχυρός.

Την ίδια στιγμή ο “σουλτάνος” θέλει να περάσει ότι η χώρα μπορεί να «υψώσει ανάστημα και να βγει από την οικονομική κρίση με τέτοιες ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι το ενεργειακό της πρόγραμμα θα αρχίσει να αποδίδει άμεσα όπως δήλωσε ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος μάλιστα έστειλε και μήνυμα ότι μετά το γεωτρύπανο Φατίχ θα αποσταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο Γιαβούζ!

Την ίδια ώρα το ελλαδικό ΥΠΕΞ συνεχίζει να κοιμάται και οι εγχώριοι ραγιάδες ακόμα μιλούν για την δήθεν “ελληνοτουρκική φιλία”.

Tweet Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikos-thalassolukos-sthnei-skhniko-polemou-se-aigaio-kai-anatolikh-meso#ixzz5nvPM94aD

Exit mobile version