Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκινούν οι διεθνείς τοκογλύφοι την δεύτερη φάση φτωχοποίησης της Ελλάδος

Ξεκινούν οι διεθνείς τοκογλύφοι την δεύτερη φάση φτωχοποίησης της Ελλάδος

Ενώ την περασμένη εβδομάδα εξελισσόταν στην Βουλή ο μεγάλος καβγάς μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, που διαχρονικά όλοι αυτοί οι διαξιφισμοί καταδεικνύουν στον Ελληνικό Λαό την άκρατη διαφθορά των πολιτικάντηδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού SSM Αντρέα Ένρια ετοιμαζόταν να εξαπολύσει το δεύτερο και δυσμενέστερο μέρος του σχεδίου φτωχοποίησης των Ελλήνων με την αρπαγή των ακινήτων μέσω πλειστηριασμών από τα κόκκινα ιδιωτικά και επιχειρηματικά δάνεια λόγω άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στις 9 Μαΐου 2019 ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Peter Dohlman, τόνιζε στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητήριου ότι στην Ελλάδα η πρωτογενής παραγωγή είναι πολύ αδύναμη, το ποσοστό της ανεργίας είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται, η συνταξιοδοτική εξίσωση χειροτερεύει και ειδικότερα ότι οι νέοι Έλληνες εξαναγκάζονται να φύγουν από την Πατρίδα τους για να γίνουν οικονομικοί μετανάστες.

Όμως αδιαμφισβήτητα οι πολιτικές του ΔΝΤ καθώς και της θεσμο-τρόικας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απαραίτητη συνδρομή των κομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου, έφεραν την Πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά έχουν επιβάλλει την εξοντωτικά υψηλή φορολογία, τον καλπασμό του πληθωρισμού μέσω της εσωτερικής υποτίμησης, τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα και την καταστροφική έλλειψη ρευστότητας που σήμερα βιώνουν οι Έλληνες.

Προεκλογική Παροχολογία και Πρωτογενή υπερπλεονάσματα

Ειδικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατακράτησε ένα μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων που δανείστηκε η Ελλάδα από τους διεθνείς τοκογλύφους ακριβώς για να μπορεί να αποπληρώνει τις δόσεις αυτού του δανείου. Αυτό το ποσοστό ονομάζεται πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση λόγω του του υπέρογκου ποσοστού κατακράτησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ ονομάστηκε πρωτογενές υπερπλεόνασμα. Δηλαδή αντί η Ελλάδα να απειλήσει με πτώχευση και μάλιστα μέσα στο ευρώ καταστρέφοντας τις ξένες τράπεζες, αντιθέτως η εμπράγματη (ακίνητη) ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων ξεπουλιέται σήμερα για την αποπληρωμή των παράνομων αυτών δανείων.

Τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου ο Τσίπρας προσπαθεί να δωροδοκήσει τους ψηφοφόρους με ψίχουλα μήπως και μπορέσει να πάρει καμία ψήφο. Αναλυτικά αυτές οι παροχές είναι αμελητέες ποσότητες εάν κάθε ψηφοφόρος αναλογιστεί την υπέρμετρη φορολογία και την μείωση των μισθών και των συντάξεων που έχουν γίνει στα περασμένα χρόνια από τα τρία μνημόνια και όλα τα κόμματα του κλεπτοκρατικού αριστεροδεξιού νεοφιλελεύθερου κομμουνιστικού τόξου.

Ανάσχεση κάθε Πρωτογενούς Παραγωγής που φέρνει ανάπτυξη

Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 12% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019  και τον μήνα Μάρτιο κατά 28,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα έχει ατονήσει ακριβώς λόγω της πολιτικής αύξησης του δημόσιου χρέους και χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει κάποια αποπληρωμή οποιουδήποτε χρέους.

“Μεταρρύθμιση” των Ελλήνων προς τη φτώχεια: Τεχνητή κρίση για έλλειψη ρευστότητας, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί

Στον οικονομικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι διεθνείς τοκογλύφοι η πολιτική της άκρας φτωχοποίησης για την Ελλάδα ονομάζεται “μεταρρύθμιση”. Επιπροσθέτως ο μεγαλύτερος φόβος των διεθνών τοκογλύφων είναι ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης στην Ελλάδα που εξελίσσεται σε δύο άξονες. Η πρώτη συνιστώσα είναι η σημαντική μείωση της ρευστότητας που οδηγεί σε ανεργία και υπανάπτυξη και η δεύτερη παράμετρος φτωχοποίησης είναι η δήμευση την ιδιωτικής και δημόσιας εμπράγματης περιουσίας.

Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα, παράλληλα με τους καβγάδες των Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή για το ποιος από τους δύο είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας και κλέφτης στην πολιτική ζωή της Ελλάδος, υπήρξε και κινητικότητα από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τραπεζικού  Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) Αντρέα Ένρια.

Συγκεκριμένα ο Ένρια από την έδρα του SSM στην Φρανκφούρτη διεμήνυσε στις διοικήσεις των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι περιπτώσεις των κόκκινων στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων. Φυσικά η περίφημη διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δεχόταν αιτήσεις κάτω από το καινούργιο καθεστώς ελάχιστης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν έχει λειτουργήσει ακόμη, αλλά οι πλειστηριασμοί μαίνονται αδιάκοπα με αυξανόμενο ρυθμό.

Εν κατακλείδι η δήμευση της ακίνητης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων είναι ο αντικειμενικός σκοπός του Δεύτερου Σταδίου Φτωχοποίησης της Ελλάδος από τους διεθνείς τοκογλύφους. Μόνο μια Εθνικιστική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή μπορεί να ανασχέσει την φτωχοποίηση της Πατρίδας μας από τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων συνεργατών τους.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jekinoun-oi-diethneis-tokoglufoi-thn-deuterh-fash-ftwchopoihshs-ths-ellados#ixzz5nzUZ3oYu

Exit mobile version