Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όργιο ανθελληνισμού και φιλοτουρκισμού από τους άγγλους: Αμφισβητούν ανοιχτά την Κυπριακή ΑΟΖ!

Όργιο ανθελληνισμού και φιλοτουρκισμού από τους άγγλους: Αμφισβητούν ανοιχτά την Κυπριακή ΑΟΖ!

Φαίνεται ότι το ανθελληνικό αποικιοκρατικό παρελθόν των άγγλων στην Κύπρο τους οδηγεί και σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος, καθώς περιοχή με κυριαρχία «υπό αμφισβήτηση» χαρακτήρισε ο βρετανός υπουργός Ευρώπης, σερ Άλαν Ντάνκαν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ), μιλώντας χθες στην Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας ότι σε τέτοιες περιοχές δεν πρέπει να διεξάγονται γεωτρήσεις.

Και η τοποθέτηση αυτή ήταν η απάντηση σε ερώτημα που του ετέθη για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Η ακριβής απάντηση του Ντάνκαν στην ερώτηση που του έγινε ήταν η εξής: «Χθες συναντήθηκα με τον τούρκο πρέσβη και είχα πολύ εποικοδομητικός συνομιλίες μαζί του. Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι διερευνητικές γεωτρήσεις δεν πρέπει αν διεξάγονται σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση»…

Στην εποποιία της ΕΟΚΑ (1955-1959) οι άγγλοι προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν την Ελληνικότητα της Κύπρου με δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες των Αγωνιστών της Ένωσης και με αγαστή συνεργασία με τους τούρκους του νησιού.

Σήμερα, ο ανθελληνισμός και ο φιλοτουρκισμός τους εκδηλώνεται με τοποθετήσεις ανοιχτής αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κύπρου στην δική της ΑΟΖ.

Αυτοί είναι οι «σύμμαχοί μας» οι άγγλοι…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/orgio-anthellhnismou-kai-filotourkismou-apo-tous-agglous.-amfisbhtoun-anoic#ixzz5o1MUvZ3j

Exit mobile version