Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκληρή απάντηση Σαλβίνι σε «αλληλέγγυο» που στέλνει τον λογαριασμό της λαθρομετανάστευσης στους Ιταλούς

Σκληρή απάντηση Σαλβίνι σε «αλληλέγγυο» που στέλνει τον λογαριασμό της λαθρομετανάστευσης στους Ιταλούς

«Φιλάνθρωπος» και «αλληλέγγυος» εκ του ασφαλούς αποδεικνύεται ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι, ο οποίος «έθεσε υπό την προστασία του» (…) 460 λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει παράνομα δημόσιο κτίριο στην Ρώμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ματέο Σαλβίνι.

Ο καρδινάλιος Κραγέφσκι επισκέφτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο την κατάληψη, αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στο κτίριο (που είχε διακοπεί από τις 6 Μαΐου) και δεσμεύθηκε ότι στο εξής θα πληρώνει όλους τους λογαριασμούς για τους 450 «ενοίκους» του κτιρίου, μεταξύ των οποίων είναι και 100 παιδιά. Όπως μάλιστα υποστήριξε σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στον Σαλβίνι, «σκέφτομαι να πληρώσω και τους δικούς του λογαριασμούς».

Στους φτηνούς εξυπνακισμούς του Κραγέφσκι ο Σαλβίνι απάντησε όπως άρμοζε στην περίσταση. «Το να υποστηρίζεις παράνομες πράξεις δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Υπάρχουν πολλοί Ιταλοί και μετανάστες με νόμιμη άδεια παραμονής που, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συνεχίζουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Αν κάποιοι στο Βατικανό θέλουν επίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς των Ιταλών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τότε θα μπορούσαμε να τους δώσουμε έναν λογαριασμό καταθέσεων να βάλουν τα χρήματα».

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, οι συνολικές οφειλές από παλαιότερους λογαριασμούς του κτιρίου ανέρχονται σε 300.000 ευρώ και η πληρωμή του τελευταίου ληξιπρόθεσμου λογαριασμού, εξαιτίας του οποίου έγινε η διακοπή, δεν είναι αρκετή.

Μια πολύ έξυπνη απάντηση του Σαλβίνι απέναντι σε εκτός τόπου και χρόνου “αλληλέγγυο” εκπρόσωπο, ο οποίος ενώ «νοιάζεται» για τους «πρόσφυγες» και τους «μετανάστες», φαίνεται ότι δεν δίνει δεκάρα για τα προβλήματα των Ιταλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panthsh-chastouki-tou-salbini-se-allhlegguo-kardinalio.-ektos-apo-tous-meta#ixzz5o5vtuV3Y

Exit mobile version