Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόκληση Ερντογάν για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που διώξαμε τους εισβολείς»

Πρόκληση Ερντογάν για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που διώξαμε τους εισβολείς»

Παραμονές της 19ης Μαΐου, όπου και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Ερντογάν επέλεξε να προβεί για άλλη μία φορά σε προκλητική περιύβριση νεκρών, πιστοποιώντας την συνέχεια του τουρκικού κράτους ως προς την βαρβαρότητα, από τον Κεμάλ τον σφαγέα, μέχρι τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του πριν μεταβεί στην Σαμψούντα, με αφορμή την 19η Μαΐου και τα100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, ο Ερντογάν ανέφερε:

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα των γραικύλων και των ανθελλήνων, σύσσωμο το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» από ΝΔ μέχρι Σύριζα, φροντίζει να απαξιώνει και να λοιδορεί την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Θυμίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση το βίντεο με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καιρίδη:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-erntogan-gia-thn-genoktonia-twn-pontiwn-h-19h-maiou-einai-h-mera-p#ixzz5oMt1LKBJ

Exit mobile version