Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιο κόμμα απορρίπτει την γενοκτονία των Ποντίων και μιλάει για απλές «διώξεις» με ταξικά κριτήρια;

Γράφει ο Αντίοχος

Στην «εκατοστή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, σε μια προεκλογική ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, κι είπε και μια… παροιμία στα ποντιακά, για να κάνει εντύπωση.

Ωστόσο, το… τιμημένο άλλα έλεγε όταν προέκυψε το θέμα με τον διακηρυγμένο αρνητή της γενοκτονίας, σύντροφο Φίλη, το 2016.

Ιδού η ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τότε οι προδότες κουκουέδες: «Είναι γνωστό ότι η πορεία της συγκρότησης του έθνους – κράτους της τουρκικής αστικής τάξης συνοδεύτηκε από διώξεις των διαφόρων μειονοτήτων, ανάμεσά τους και οι Έλληνες του Πόντου. Τα πλήγματα δεν ήταν ίδια σε όλους, αφού ο φτωχός λαός ήταν αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες. Δεν είχαν απέναντί τους γενικά και αόριστα τους Τούρκους, αλλά την αστική τάξη της Τουρκίας, η οποία ήθελε να βγάλει από τη μέση το ελληνικό κεφάλαιο, καθώς και την αστική τάξη της Ελλάδας, η οποία τους άφησε στη μοίρα τους».

Όπως βλέπετε, αναφέρονταν γενικώς και αορίστως σε «διώξεις» και όχι σε «γενοκτονία» και υποστήριζαν πως δεν σφαγιάστηκαν όλοι οι Πόντιοι, αλλά μόνον οι φτωχοί! Απαλλάσσοντας έτσι τους κεμαλομπολσεβίκους από την κατηγορία της εθνοκάθαρσης (που είναι η πεμπτουσία της γενοκτονίας…), εφόσον οι σύμφωνα με αυτούς οι «διώξεις» έγιναν με…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

 

Exit mobile version