Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καραϊσκάκεια 2019 & ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Φωτορεπορτάζ

Στη Σαλαμίνα μετά από επιθυμία του θάφτηκε από τους συμπολεμιστές του ο Ήρωας του Έθνους Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Έλληνες Εθνικιστές της Τοπικής Οργάνωσης του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνος, τίμησαν και φέτος τη μνήμη του ήρωα της Εθνεγερσίας.

Οι συναγωνιστές Ιωάννης Λαγός και Περικλής Μουλιανάκης υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, ο Χρήστος Κυριτσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με την “Ελληνική Αυγή για το Πέραμα” και Μιχαήλ Παπαδημητρίου, μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νήσων, καθώς και πλήθος μελών και φίλων απέδωσαν τις δέουσες τιμές.

Με το πέρας της καθιερωμένης Κυριακάτικης λειτουργίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνος έγινε ιερατικό μνημόσυνο εις μνήμην των θυμάτων του Σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού. Με μία φλογερή ομιλία αντίστοιχη του Παλαιών Πατρών Γερμανού ο Ιερέας της εκκλησίας έφερε δάκρυα και οργή στον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την εκκλησία, αναφερόμενος στα θύματα των σφαγών από τους νεότουρκους του Κεμάλ και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις εστίες τους. Τόνισε δε ότι τα αδέρφια μας από τον Πόντο περιμένουν από την Πολιτεία εδώ και 100 χρόνια μία έμπρακτη συγνώμη και παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πρόσφατο Θαύμα του Αγίου Δημητρίου που άπλωσε μανδύα προστασίας τόσο στην εκκλησία, τόσο στον κόσμο που ήταν μέσα και στα πέριξ του ναού μετά την ισχυρή έκρηξη φιάλης προπανίου σε παρακείμενο χώρο.

Τέλος, τελέστηκε το μνημόσυνο του Ήρωα της επαναστάσεως Γεωργίου Καραΐσκάκη και μετά το ιστορικό της ημέρας έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Συναγωνιστή και υποψ. ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό. Η ημέρα έκλεισε με τον κόσμο εντός του Ναού να ψέλνει τον Εθνικό μας ύμνο.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/salamina-karaiskakia-2019-hmera-mnhmhs-ths-genoktonias-twn-pontiwn-ellhnwn#ixzz5oOqAujy2

Exit mobile version