Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα επίθεση του Πάπα Φραγκίσκου κατά του Εθνικισμού, κάνοντας έκκληση για παγκόσμια διακυβέρνηση

Νέα επίθεση του Πάπα Φραγκίσκου κατά του Εθνικισμού, κάνοντας έκκληση για παγκόσμια διακυβέρνηση

Δεν προξενεί καμία έκπληξη η συνεχιζόμενη λυσσασμένη επίθεση του Πάπα Φραγκίσκου εναντίον του Εθνικισμού και υπέρ του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας.

Η νέα επίθεσή του αφορά την πρόσφατη έκκλησή του για μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι «το εθνικό κράτος δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το απόλυτο». Μιλώντας στην Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τον «αυξανόμενο εθνικισμό που αγνοεί το κοινό καλό» κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για περισσότερη παγκοσμιοποίηση.

«Το Έθνος κράτος δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι το απόλυτο, σαν ένα νησί σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «το Έθνος Κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να προμηθεύσει το Κοινό καλό των πληθυσμών του μόνο». Προχωρώντας ακόμη πιο πέρα, απαίτησε να μεταφερθεί η εξουσία από τα Έθνη σε «διακυβερνητικούς θεσμούς που θα διαχειρίζονται τα κοινά τους συμφέροντα» και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το παγκόσμιο κοινό καλό, με την σειρά του, πρέπει να αποκτήσει μια πιο έντονη νομική αξία σε διεθνές επίπεδο».

Είναι ολοφάνερο ότι ο Φραγκίσκος λειτουργεί ως συνειδητός «κράχτης» της παγκοσμιοποίησης. Δυστυχώς, γι’ αυτόν και τους ομοίους του, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα τους αποδείξουν πόσο απομακρυσμένος από το ποίμνιό του είναι, καθώς οι Εθνικολαϊκές Δυνάμεις θα σημειώσουν εκλογικούς θριάμβους σ’ όλη την Ευρώπη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-paralhrhma-tou-papa-fragkiskou-kata-tou-ethnikismou-kanontas-ekklhsh-gi#ixzz5odTJG9uz

Exit mobile version