Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη υποψηφίων Ευρωβουλευτών, Γ. Λαγού και Αθ. Κωνσταντίνου στην “Εμπρός”: Η Ευρώπη που θα φτιάξουμε!

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Αθανάσιος Κωνσταντίνου απάντησαν στις ερωτήσεις της εθνικής εφημερίδας “Εμπρός”:

Ερωτήσεις προς τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς & υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό:

– Είστε βουλευτής B’ Πειραιώς με την Χρυσή Αυγή, από το 2012. Από την ελληνική στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Τι σας έκανε να αποφασίσετε αυτή την μεταπήδηση στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος;

Γιατί στον Ευρωκοινοβούλιο; Γιατί έχουμε δει ότι όλα τα δεινά της Πατρίδος μας, δυστυχώς, εκπορεύονται μέσα από αυτό, μέσα από την γάγγραινα αυτή, που λέγεται Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί λοιπόν πρέπει να υπάρχει μια δυναμική για την Ελλάδα, μια δυναμική την οποία μπορεί να δώσει μόνον ένα κίνημα Εθνικιστών, το κίνημα της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό, προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα μας να ορθοποδήσει και να αντισταθούμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν, εναντίον της Ελλάδος. Όλα δείχνουν ότι θα μπούμε με υψηλά ποσοστά στην Ευρωβουλή, κι αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι, και εκεί θα τους ταλαιπωρήσουμε αρκετά!

– Πώς αντιλαμβάνεστε τα ευρωπαϊκά ζητήματα; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας με την είσοδό σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Οι προτεραιότητές μας θα είναι η στήριξη των Ελληνικών ζητημάτων. Η ανατροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής υπέρ των λαθρομεταναστών. Να σταματήσει η ισλαμοποίηση και η υποβάθμιση της Θρησκείας μας, της Ορθοδοξίας. Να προστατευτούν τα σύνορα και να επιστρέψει η ασφάλεια στις Ελληνικές αλλά και στις ευρωπαϊκές πόλεις. Να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό ζήτημα και να στηριχθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά η Οικογένεια. Αυτά τα ζητήματα έχουν τοπικό αλλά και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και θα συνεργασθούμε με τα Εθνικιστικά κινήματα της Ευρωβουλής για να τα προωθήσουμε.

– Πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέλλον ή είναι σε τροχιά αποσύνθεσης;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή, να είναι βασικά Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών, δηλαδή του διεθνούς κεφαλαίου, δηλαδή των τοκογλύφων. Αυτό έχει ημερομηνία λήξεως. Αν δεν αλλάξει χαρακτήρα, αν δεν γίνει, αυτό που οι Εθνικιστές επιζητούμε, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση των Εθνών, ένωση των Λαών και των Πατρίδων, σίγουρα θα τελειώσει.

– Ανάμεσα στις ισχυρές οικονομίες των βορείων κρατών και τις υπό κατάρρευση οικονομίες των νοτίων, όπως σχηματικά παρουσιάζονται, ποια μπορεί να είναι η θέση της Ελλάδος και πώς θα μπορέσετε να την ενισχύσετε;

Ο διαχωρισμός αυτός είναι αποτέλεσμα αυτού που σας είπα πριν, της Ευρώπης των τραπεζών. Αντί να υπάρχει συνεργασία και εκμετάλλευση  -με την καλή έννοια- της δυναμικής και των ιδιαιτεροτήτων κάθε Έθνους, υπάρχει μια ισοπέδωση, μια δικτατορία του ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι μεγάλες αυτές ανισότητες. Η θέση της Ελλάδος είναι  ιστορικά ισχυρή στην Ευρώπη. Όλα στηρίζονται στον Ελληνισμό. Αυτό που θα κάνουμε, είναι να σταματήσουμε την υποβάθμιση της χώρας μας, στο Ευρωκοινοβούλιο. Να πολεμήσουμε πολιτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα, οι απαγορεύσεις για ναυπήγηση πλοίων και βιομηχανίες αυτοκινήτων. Να ανατρέψουμε πολιτικές που εμποδίζουν την Ελληνική επιχειρηματικότητα και κάνουν την Πατρίδα υποχείριο ξένων συμφερόντων.

– Πιστεύετε ότι μπορεί η Ε.Ε. να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών της και με ποιους τρόπους θα το επιδιώξετε;

Φυσικά και μπορεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την ένωση ίσως των ισχυροτέρων κρατών του πλανήτη.Για παράδειγμα στην ομάδα των ισχυρών G7, οι τέσσερις χώρες είναι μέλη της Ε.Ε. Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Πώς γίνεται να έχουν κρίση και να μην στηρίζουν τους πολίτες τους; Μα επειδή η κεντρική πολιτική της Ε.Ε. είναι υπέρ των αριθμών, υπέρ του διεθνές κεφαλαίου και όχι υπέρ των Λαών. Αυτό εμείς, σε συνεργασία με τους άλλους Ευρωπαίους Εθνικιστές, θα το πολεμήσουμε και θα το σταματήσουμε.

Ερωτήσεις στον Στρατιωτικό Ιατρό, Ταξίαρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας & υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Αθανάσιο Κωνσταντίνου:

Ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα Παθολογοανατόμου. Μετεκπαιδεύθηκε στην παθολογική ανατομική του κεντρικού νευρικού και του γεννητικού συστήματος, στη μοριακή παθολογοανατομία και στην τοξικολογία, στην Γερμανία και την Αυστρία. Ομιλεί την αγγλική και την γερμανική γλώσσα. Εκπαιδεύθηκε στο σχολεία δυτών, βαθυκαταδύσεων και μηχανο-σωστών, στην ΠΒΧ Άμυνα στο Σχολείο του SHAPE, στην Τσεχική Σχολή χημικής Άμυνας και στη Σχολή Πολέμου της ΠΑ. Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και στην Διοίκηση Εκπαίδευσης της ΠΑ, στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ. Υπήρξε πρώτος Διοικητής της Διακλαδικής Μονάδας ΥΓΝ / ΠΒΧ Άμυνας. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου ε.α. Είναι πρόεδρος του μορφωτικού ιδρύματος ΑΙΓΙΣ, μέλος της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή». Είναι πατέρας τεσσάρων γιων.

-Οι αναγνώστες της ΕΜΠΡΟΣ σας γνωρίζουν από την αρθρογραφία σας, τις ενδελεχείς αναλύσεις θεμάτων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και στους λαούς μας. Ιδιαιτέρως θα αναφερθώ στην σειρά άρθρων σας για την Ελληνορωσική φιλία και τους Πομάκους. Πιστεύετε ότι οι ιστορικές, φυλετικές και μειονοτικές διαφορές παίζουν ακόμη ρόλο στην διαμόρφωση των πολιτικών στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα;

Φρονώ βασίμως, με αναπαραγώγιμα και μετρητά κριτήρια, ότι οι υφιστάμενες ιστορικές, φυλετικές καθώς και εθνοτικές διαφοροποιήσεις, διαθέτουν ισχυροτάτη μορφοποιητική μεσομακροπρόθεσμο επίδραση στην διαχρονική (άρα και στην σύγχρονη) πολιτική πραγματικότητα των ανθρωπίνων συλλογικοτήτων, δρώσες πολυτρόπως στην συγκρότησή της και στις ποικιλόμορφες εκφάνσεις της.

 – Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης της πλεύσεως της Ε.Ε. και διεύρυνσης των οριζόντων της και προς ποια κατεύθυνση;

Πιστεύω ανυπόκριτα ότι υφίστανται ευρύτατα περιθώρια πολυεπιπέδου αναπροσαρμογής και διορθώσεως της συνόλου πορεία της ΕΕ, με γνώμονα τον ελληνικό πυρήνα, το ελληνορωμαϊκό ικρίωμα και το χριστιανικό εποικοδόμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Επίσης φρονώ ότι οι ορίζοντες της περαιτέρω πορείας της πρέπει να ανακαθορισθούν, διευρυνόμενοι με ρηξικέλευθο τόλμη και συνάμα ευλαβή προσήλωση στην συνισταμένη των προαναφερθέντων συστατικών χαρακτηριστικών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και απαγκιστρωμένοι από ψεύτικες νομοτέλειες κάθε στενόκαρδου μηχανιστικού και λογιστικού υλισμού.

– Από την αρθρογραφία στην ενεργό πολιτική, στην εφαρμογή, στην πράξη. Πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε το άλμα;

Από την τελοεφηβεία μου θεωρούσα τον εαυτό μου στρατιώτη της Εθνικής Ιδέας, υπηρέτη της Πατρίδος και φορέα του σωτηρίου και ζειδώρου Εθνικισμού, τον οποίον και ακολούθησα εντίμως, πορευόμενος στην οδό του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Η απόφασή μου για άμεσο ενεργό συμμετοχή στην πολιτική πράξη απέρρευσε από την άδικο και δολία δίωξη του Αρχηγού και των λοιπών Συναγωνιστών μας από τις εθνοαποδομητικές καθεστωτικές δυνάμεις.

-Έχετε σκεφτεί ποια θα είναι τα ζητήματα τα οποία θα σας απασχολήσουν κατά προτεραιότητα με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Υπάρχει μια σωρεία κρισίμων και εν μέρει αλληλεπικαλυπτομένων ζητημάτων που αφορούν στην εθνική επιβίωση του Μείζονος Ελληνισμού, καθώς και των λαών της Γηραιάς Ηπείρου, σωρεία ζητημάτων που οφείλουμε να προσεγγίσουμε, να διερευνήσουμε και να επιδιώξουμε την επίλυσή τους. Όμως το πλέον κυρίαρχο όλων είναι το ραγδαίως κλιμακούμενο ζήτημα της «παρατύπου μεταναστεύσεως» στο ευρωπαϊκό έδαφος των αλλοφύλων αφροασιανών, το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί εκτενέστατα και πάσει δυνάμει, καθώς επαπειλεί πολύτροπα την επιβίωση του λαού μας και των άλλων ευρωπαϊκών λαών.

-Θα επιδιώξετε τις συμπράξεις με άλλες Εθνικιστικές δυνάμεις; Πώς θα μπορέσουν οι Εθνικιστές να αλλάξουν την ρότα της Ε.Ε. και προς τα πού;

Θα επιδιώξουμε ακατάπαυστα την ευρυτέρα δυνατή σύμπραξη και συνεργασία με όλες τις πρόσφορες για πολυεπίπεδη συναντίληψη και πολυσύνθετη συνέργεια Εθνικιστικές Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Με την σύσταση της αναγκαίας και ικανής ιδεολογικοπολιτικής εξέδρας θα πασχίσουμε για την χάραξη, σχηματοποίηση και πραγμάτωση μιας συγκλίνουσας συνομόσπονδης πορείας των Ευρωπαϊκών Πατρίδων ενάντια στις άθεες, διαλυτικές και εθνοαποδομητικές δυνάμεις του κομουνιστικού διεθνισμού και του πλουτοκρατικού οικουμενισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-giannh-lagou-kai-athanasiou-kwnstantinou-sthn-empros#ixzz5ogpB3PqA

Exit mobile version