Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βάσει οργανωμένου σχεδίου από τους διεθνείς τοκογλύφους η φτωχοποίηση των Ελλήνων

Βάσει οργανωμένου σχεδίου από τους διεθνείς τοκογλύφους η φτωχοποίηση των Ελλήνων

Το γνωστό παραμύθι του ΔΝΤ, που άρχισε μέσα στο 2013, ότι προφανώς λυπάται επειδή έκανε τραγικά λάθη στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται σήμερα ως μια ακόμη προσπάθεια κατευνασμού του Ελληνικού Λαού

Στις 20 Μαΐου 2019 σχολιάστηκε από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης η έκθεση πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με την αξιολόγηση απόδοσης των δανειακών προγραμμάτων που επιχειρεί σε διεθνή κλίμακα. Ειδικότερα για την Ελλάδα η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει ότι το ΔΝΤ από το 2008 έκανε πολλά λάθη, αστοχίες και παραλείψεις.

Όμως σίγουρα το ΔΝΤ έπραξε εσφαλμένα για τους Έλληνες, αλλά έκανε πολύ καλά την δουλειά του για τους διεθνείς τοκογλύφους που επιδιώκουν την εσκεμμένη  φτωχοποίηση της Ελλάδος.

Αναλυτικά το ΔΝΤ αναφέρει τρεiς παράγοντες που θεωρεί ότι έπραξε εσφαλμένα, τον αρχικό τρόπο προσέγγισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, την απότομη επιβολή μιας καταστροφικής δημοσιονομικής πολιτικής άκρας λιτότητας και τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για την Ελληνική Οικονομία σε μακροπρόθεσμο στάδιο. Άραγε από τις εσφαλμένες ενέργειες του ΔΝΤ αλλά και της θεσμο-τρόικας ποιός τελικά ωφελήθηκε;

1. Ο εσφαλμένος αρχικός τρόπος προσέγγισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έσωσε τις ξένες τράπεζες. Φυσικά και εσφαλμένος για τους Έλληνες, πολύ σωστός για τους διεθνείς τοκογλύφους. Συγκεκριμένα το ΔΝΤ αναφέρει ρητά στην προαναφερόμενη έκθεση του ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έσωσε από χρεωκοπία τις τράπεζες της ευρωζώνης. Αναλυτικά μόνο την διετία 2011-2012 η Ελλάδα αποπλήρωσε ομόλογα αξίας 50 δισ. ευρώ που ανήκαν ως επί το πλείστον στα χαρτοφυλάκια ευρωπαϊκών τραπεζών.

2. Οι καταστροφικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι πρωτίστως ευθύνη του εγχώριου δουλοπρεπούς κομμουνιστικού-νεοφιλελεύθερου τόξου. Η απότομη επιβολή μιας καταστροφικής δημοσιονομικής πολιτικής άκρας λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επιβληθεί από το ΔΝΤ και το Eurogroup. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων ήταν απόφαση του εγχώριου αριστεροδεξιού δουλοπρεπούς τόξου για την εξαφάνιση της ρευστότητας από τους έλληνες. Για παράδειγμα ειδικά με το PSI ο Βαγγέλης Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΚΙΝΑΛ κτλ, εξαφάνισε τις οικονομίες των Ελλήνων πολιτών που είχαν δώσει την εμπιστοσύνη τους στο ίδιο το κράτος. Ωστόσο η οικονομική κρίση των subprime (υψηλού κινδύνου) δανείων στην Αμερική και την Ευρώπη δεν ήταν δικαιολογία για την εφαρμογή πολιτικών εξουθενωτικής δημοσιονομικής λιτότητας στην Ελλάδα.

3. Σε καμία περίπτωση ο στραγγαλισμός της οικονομικής ρευστότητας φέρνει την οποιαδήποτε ανάπτυξη. Το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων ήταν η υπερχρέωση των Ελλήνων και στην συνέχεια η δημιουργία τεράστιου προβλήματος νομισματικής ρευστότητας με απώτερο αντικειμενικό σκοπό την δήμευση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Σε καμία περίπτωση τα σχέδια του κάθε ΔΝΤ θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις ανάπτυξης σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από τους κλεπτοκράτες του κομμουνιστικού νεοφιλελεύθερου τόξου του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

Συμπερασματικά αυτές οι εκθέσεις του ΔΝΤ δημοσιεύονται για λόγους παραπληροφόρησης και κατευνασμού του Ελληνικού Λαού στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου εναντίον της Ελλάδος.

Δηλαδή ποια αξία έχουν τα κροκοδείλια δάκρυα του ΔΝΤ σε έναν Έλληνα που η ξενοκρατούμενη τράπεζα κατάσχει την κατοικία του και το κομμουνιστικό-νεοφιλελεύθερο κράτος του επιβάλλει εξοντωτική φορολογία, ενώ παράλληλα εσκεμμένα μειώνει τον μισθό ή την σύνταξη του;

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/basei-organwmenou-schediou-apo-tous-diethneis-tokoglufous-h-ftwchopoihsh-tw#ixzz5ojK1fMqJ

Exit mobile version