Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ξέφυγε» ο ποταμάκιας Θεοδωράκης: «Να έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Ξέφυγε» ο ποταμάκιας Θεοδωράκης: «Να έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία τα ομόφυλα ζευγάρια»

Το γραφικό δεν είναι πάντοτε και ακίνδυνο. Ειδικά όταν εκμεταλλεύεται την δημοσιότητα που προσφέρουν οι εκλογές, για να περάσουν έτσι παρακμιακά μηνύματα, προϊόντα της παγκοσμιοποίησης. Το μόρφωμα “Ποτάμι”, στην τελευταία ασφαλώς παρουσία του στον εκλογικό στίβο, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει την οριστική πολιτική ταφόπλακά του, φροντίζει να διανθίζει την προεκλογική του εκστρατεία με «κιτς» βιντεάκια, τα οποία μπορεί να έχουν ίσως πέραση στους «χίπστερς» και τους θαμώνες των πιο ακριβών μπαρ στο Κολωνάκι και την Μύκονο, αλλά «έχουν φάει άκυρο» από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Στο πιο πρόσφατο προεκλογικό βίντεο κλιπ ο Θεοδωράκης λέει τα εξής: «Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας. Να μη γράφουν τα σχολικά βιβλία μητροπολίτες. Να έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία τα ομόφυλα ζευγάρια». Αμέσως μετά, φαίνονται δύο ηλικιωμένοι και ένας ιερέας να κοιτούν αγριεμένοι και να λένε «ανώμαλοι, απατεώνες, σατανάδες, μετανοείτε». Είναι σαφής ο συμβολισμός: Η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων είναι το «προοδευτικό», που εκφράζει και τις διαθέσεις της νέας γενιάς, ενώ η άρνηση στην προοπτική αυτή χαρακτηρίζει τους ηλικιωμένους και τους ιερείς. Στην συνέχεια, ο επικεφαλής του υπό καθεστώς πλήρους ανυδρίας Ποταμιού λέει ότι «για εμάς και το δικαίωμα του ενός έχει μεγάλη σημασία. Δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και τον συντηρητισμό».

Είναι ολοφάνερο ότι ο Θεοδωράκης «τα έχει κάνει σαλάτα», για να θυμηθούμε και το επαγγελματικό του παρελθόν ως ιδιοκτήτη εστιατορίου. Το «δικαίωμα του ενός» είναι η επιτομή της κοσμοθεωρίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού-«δικαιωματισμού», ακόμη κι αν αυτό το «δικαίωμα» κινείται σε ευθεία αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου. Με απλά λόγια, εάν κάποιος έχει «το αναφαίρετο δικαίωμα» να νομίζει ότι είναι πορτατίφ ή μετενσάρκωση του Τσάρλι Τσάπλιν, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει «να το σεβαστούμε» και να μην πούμε κουβέντα.

Ομοίως, πρέπει «να σεβαστούμε» και την επιθυμία κάποιων να «υιοθετήσουν τέκνα», ακόμη κι αν αυτή η επιθυμία τους ξεφεύγει πλέον από τα όποια στενά προσωπικά δικαιώματα και αφορά κι άλλα ανθρώπινα πλάσματα και μάλιστα πολύ μικρά σε ηλικία. Συστήνουμε στον αγράμματο Θεοδωράκη να γεμίσει το αντιαισθητικό σακίδιό του με μπόλικα κρεμμύδια και να αλατοπιπερίζει με προσοχή τις σούπες, μιας και το μόνο που θα του απομείνει μετά τις 26 Μαΐου θα είναι να ασχοληθεί ξανά με την μαγειρική…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jefuge-o-potamakias-theodwrakhs-na-echoun-dikaiwma-sthn-uiothesia-ta-omoful#ixzz5ok7X4AX8

Exit mobile version