Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

32,5% αύξηση στην λαθρομετανάστευση την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών

Μέσα στο γενικό ενδιαφέρον που μονοπώλησαν οι τετραπλές κάλπες πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι λαθρομεταναστευτικές ροές την προηγούμενη εβδομάδα όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 32,5%. Συγκεκριμένα, το διάστημα 20-26 Μαΐου έφθασαν 889 άτομα στα Ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Μόλις χθες το πρωί, ένα πλοίο του Frontex διέσωσε 60 άτομα, τα οποία είχαν αφεθεί στη Σύμη και τα μετέφερε στο ΚΥΤ (κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης ή αλλιώς hot spot) στο Βαθύ της Σάμου, καθώς στη Σύμη δεν υπάρχει μηχανισμός καταγραφής και κατάθεσης αιτήματος ασύλου.

Οι λαθρομεταναστευτικές ροές πάντα παρουσιάζουν αύξηση λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, την εβδομάδα 20-26 Μαΐου οι μεταφορές λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα ήταν αυξημένες κατά 82,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια στην περίοδο των εκλογών να μην αυξηθεί ο πληθυσμός στα νησιά και άρα να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου, ακριβώς λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι κάτοικοι της Σάμου ξύπνησαν με πυροβολισμούς. Αστυνομικοί έριξαν στον αέρα προειδοποιητικές βολές, καθώς περίπου 100 λαθρομετανάστες από το “hot spot” του νησιού προσπάθησαν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης και να διαδηλώσουν. Και βεβαίως, ο ερχομός της καλοκαιρινής περιόδου θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις λαθρομεταναστευτικές ροές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/325-aujhsh-sthn-lathrometanasteush-thn-teleutaia-ebdomada-pro-twn-eklogwn#ixzz5pR3JV2vl

Exit mobile version